Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon:+46(8)7476600 E-post till Boo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lectio Divina

Lectio betyder läsning och divina betyder gudomlig eller given av Gud. Denna form av bibelläsning har vuxit fram i de kristna klostren och återfinns i många olika kristna traditioner.

Lectio Divina är enkel till sin form. Vi lyssnar till en bibeltext med en lyssnande hållning. Genom att fästa uppmärksamheten på något ord eller någon fras i bibeltexten som särskilt kallar på min uppmärksamhet, söker vi svaren på några frågor. Vad har Gud att säga mig idag? Hur handlar detta ord om mitt eget liv? Vad behöver jag be Gud om för att kunna ge mitt svar på Guds tilltal till mig? Slutligen övar vi oss i Lectio Divina att helt enkelt vara inför Gud som blev det levande Ordet för oss människor.

Ett lyssnande hjärta
Ett annat sätt att beskriva vad Lectio Divina är ”att be med ett lyssnande hjärta.” Vi ber Gud att vägleda våra tankar och vårt hjärta. Ofta vänder vi oss till bibeln för att få svar på konkreta frågor som vi ställer till bibeln. I Lectio Divina övar vi oss i ett omvänt perspektiv, Guds ord får lysa in i mitt liv och ställa frågor till mig. I Lectio Divina lyssnar vi efter Guds beröring och ger vårt hjärtas gensvar.

Praktisk information
Lectio Divina kan bes enskilt eller i grupp. Här hittar du en vägledning för dig som vill veta mer om Lectio Divina och pröva denna böneform på egen hand »

Den form av Lectio Divina som erbjuds i Kyrkans hus, leds av prästen David Sjogerlöv. Du kan välja att delta helt i tystnad. För den som vill finns möjligheten att under bönens gång mycket kort dela några ord eller tankar. Fokus är här på det egna samtalet med Gud. Om du längtar efter att få samtala och diskutera bibeltexter i gemenskap med andra så rekommenderar vi dig att pröva vår Bibelgrupp. (länk)

Är du intresserad av att delta i en Lectio Divinagrupp?
Vi kommer att hålla några tillfällen under vårterminen då vi samlas och ber utifrån Lectio Divina.

Genom att höra av dig till David Sjogerlöv så kan du få information om när dessa tillfällen dyker upp under våren.

Frågor? Hör av dig till David Sjogerlöv.

David  Sjogerlöv

David Sjogerlöv

Boo församling

Präst