Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Kyrkvärd

Skulle du vilja komma nära församlingens verksamhet på ett nytt sätt? Är du nyfiken och vill vara med bakom kulisserna? Engagera dig i förtroendeuppdraget kyrkvärd! För att bli kyrkvärd krävs det att du är medlem i Svenska kyrkan, att du är över 16 år och att du väljs in av kyrkorådet.

Uppdraget består i att agera värd vid församlingens gudstjänster och mässor i Boo kyrka. Två av församlingens kyrkvärdar medverkar även vid Kyrkorådets möten.

Helhet och omsorg
Som kyrkvärd är du betydelsefull för verksamheten. Inledningsvis möter och välkomnar du gudstjänstbesökarna. Du delar ut agendor och psalmböcker. Vidare bistår du prästen i hans, eller hennes, arbete. Det innebär till exempel förberedelse och genomförande av nattvard samt textläsning. Två kyrkvärdar tjänstgör vid varje gudstjänst/mässa. De ansvarar gemensamt för insamling och räkning av kollekt. Som kyrkvärdarna får du ekonomisk ersättning för ditt arbete. Den ges per genomfört uppdrag.

Idag är 14 personer verksamma som kyrkvärdar i Boo församling. Det är både män och kvinnor som är aktiva. De är mellan 40 och 75 år gamla. En av värdarna tjänstgör i den finskspråkiga verksamheten. Då en kyrkvärd uppnår 75 års ålder tituleras han eller hon hederskyrkvärd.

Vill du bli kyrkvärd?
Kontakta Eva Broo för samtal och mer information.