Boo församling

Prata med oss

Kontakt

Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Kyrkogårdsarbetare 100%

Nu söker vi en kyrkgårdsarbetare till kyrkogårdsförvaltningen


Är du en positiv, initativrik och handlingskraftig person som tycker om att arbeta utomhus? Vi söker dig som har erfarenhet av arbete på kyrkogård, i parkmiljö eller liknande till vår kyrkogårdsförvaltning. 

Som anställd i Boo församling erbjuds du möjligheten att arbeta i den fina miljö som kyrkan kan erbjuda där många kompetenser och frågor i livet möts!

Om Boo församling
Boo församling är en växande församling i Nacka kommun med pågående expansion och inflyttning. Idag bor här drygt 30 000 människor varav ca 20 000 är medlemmar i Svenska kyrkan.

I Boo församling arbetar drygt 40 personer. Vid sidan av gudstjänster och förrättningar i Boo kyrka så äger den största delen av församlingens verksamhet rum i Kyrkans hus i Orminge centrum. Utöver detta har församlingen verksamhet på några mindre platser i området. Efter sommaren kommer vi att öppna en lokal i Tollare, ett nytt område som är under framväxt.

Boo församling befinner sig mitt i ett spännande skede vad gäller utveckling av både verksamhet och organisation och för detta behöver vi engagerade, drivna och nyfikna medarbetare. Under de senaste åren har församlingen tydligt arbetat med organisationsutveckling och målstyrning och haft stort fokus på att skapa en god arbetsmiljö. Vi eftersträvar effektiva och tydliga beslutsvägar och vi stöttar våra chefer så att de kan utföra sitt uppdrag på bästa sätt.

Vi tror att tillit till medarbetarnas kompetens skapar relevant och bra verksamhet. Målet är att vara en arbetsplats med medarbetarskapet i fokus där goda idéer och nyfikenhet uppmuntras. Vi förväntar oss att våra medarbetare tar ansvar, är engagerade och ser det som naturligt att bidra till hela församlingens utveckling. Vi har ett högt utvecklingstempo och strävar framåt.

Om kyrkogården och arbetslaget
Boo har en mycket välhållen kyrkogårdsförvaltning där de senare åren har präglats av många utvecklings- och byggnationsprojekt i form av bl.a. ceremonilokalen Duvan och en mångdubbling av antalet begravningsplatser (bl.a. anlagt elva kvarter med nya askgravplatser). Många idéer finns till vidareutveckling av våra marker och byggnader, både större och mindre projekt.

Arbetslaget består i nuläget av fem medarbetare, varav en är kyrkogårdsföreståndare, som leder ett framgångsrikt team där alla förväntas ta stort ansvar för arbetsuppgifterna. En arbetsledare, tillika skyddsombud med stor kunskap om arbetsmiljöfrågor, leder det dagliga arbetet. Arbetslaget träffas varje morgon och går igenom dagens arbete men utifrån teamets gemensamma planering arbetar vi oftast självständigt. Under sommaren blir vi många fler då vi gärna tar in skolungdomar som får arbeta i vår verksamhet.

I en byggnad intill kyrkogården sitter kyrkogårdsförvaltningen med personal som sköter kyrkogård, fastigheter och administration.

Om tjänsten
I den här tjänsten ingår allt förekommande arbete på kyrkogården så som vård och underhåll av grönytor och rabatter. Den innebär även arbetsuppgifter så som bl.a. trädgårds och rabattanläggning, mur och stenarbeten, anläggning av vägar och gångar samt skötsel av bevattningsanläggning, kranvatten och VA- system.

Tillsammans har vi dock ansvar för att alla arbetsuppgifterna på kyrkogården tas om hand. Arbetet på en kyrkogård är omväxlande, både över året och under en arbetsvecka. Under höst, vår och sommar innebär arbetet främst trädgårdsskötsel, gräsklippning och anläggning, medan vintern bjuder på mycket snöröjning, beskärning, visst underhåll av redskap och maskinpark. Det krävs med andra ord att du tycker om att arbeta ute i alla väder, har mycket god fysik och behörighet att köra stora maskiner.

Att arbeta på en begravningsplats innebär naturligtvis att man får gräva gravar och att man träffar människor i sorg, vilket måste skötas på ett respektfullt sätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete på kyrkogård, i parkmiljö eller liknande. För tjänsten krävs att du har mycket god kunskap om trädgårds- och markanläggning. Du kan hantera trädgårdsmaskiner och traktorer och innehar gärna certifikat för lastmaskin och grävmaskin liksom motorsågskörkort. På kyrkogården kör vi elbil, vilket kräver att du har B- körkort.

På grund av ansvar för snöjour är det önskvärt att du bor i eller i närheten av Nacka så att du har lätt att ta dig hit.

Då arbetet är inriktat mot anläggning krävs att du har mycket god fysik och för övrigt har en god hälsa. Boo kyrkogård är kuperad så våra maskiner kan inte alltid ta sig fram vilket gör att vi får handjobba en hel del.

B-körkort är ett krav. Du har lätt för att kommunicera på svenska, både muntligt och skriftligt.

Personliga förmågor
Vi söker dig som har en naturlig fallenhet för att ge god service och som värderar kundbemötande högt. Du är social och uppskattar mötet med människor. Då du är församlingens ansikte utåt lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi vill att du:
- aktivt vill delta i förändringsarbete
- är positiv, initiativrik och handlingskraftig
- är en teamspelare men även arbetar effektivt under eget ansvar

Det är viktigt att du har ett öga för vad som ska göras och att du utifrån teamets prioriterade arbetsområden tar ansvar för din del av arbetet. Du är noggrann och vill att det ska se snyggt och välvårdat ut oavsett om du anlägger murar, klipper gräsmattor eller skottar snö. Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor.

Vad får du av oss?
Som anställd i Boo församling erbjuds du möjligheten att arbeta i den fina miljö som kyrkan kan erbjuda där många kompetenser och frågor i livet möts.

Din utveckling är viktig för oss och behovet av kompetensutveckling tas på allvar. Av oss får du även friskvårdspeng, trivselaktiviteter med trevliga kollegor, hälsoprofil, kontorsmassage, tillgång till företagshälsovård, gratis fika & frukt. Det är självklart för oss att du ska kunna kombinera arbete med ett familjeliv. Vi förutsätter en inkluderande attityd vad gäller kön, etnicitet och sexualitet gentemot arbetskamrater och församlingsbor. Vi har regelbundet trivselaktiviteter där alla medarbetare bjuds in.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med omgående tillsättning. Provanställning kan komma att bli aktuellt.

Vi har schemalagd arbetstid med tidiga morgnar och under vintersäsongen ingår snöjour under helger och vissa storhelger.

Lön
Individuell lönesättning.

Skyddsombud
Lotta Ekholm 08-747 66 00, Liselotte Ekholm. 

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:
Kyrkogårdsföreståndare, Pál Nagy, 08-747 66 22, Pál Nagy.
Arbetsledare Håkan Hedin, 08-747 66 25,  Håkan Hedin.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 170703, vi intervjuar löpande.
Vi tar endast emot ansökan via e-post: Boo församling.