Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Kollekt

När vi firar gudstjänst samlas det in kollekt. Pengarna som du skänker i kollekthåven skänks till social verksamhet.

Den kollekt som samlas in i kyrkan blir ett bidrag till att skapa en bättre värld. Det kan vara på lokal nivå med bidrag till organisationer som till exempel arbetar med att hjälpa kvinnor som far illa i Sverige. Det kan även vara på global nivå genom exempelvis bidrag till katastrofdrabbade människor. Bidraget kan även användas i församlingens diakonala verksamhet.

Kollektinsamlingen anpssas efter kyrkoåret. Till första advent tas det upp kollekt som går till församlingens diakonala arbete. På Långfredagen är det Amnesty som får ta emot kollekten.

Det är en gammal tradition att ta upp kollekt. Enligt tradition gav rika församlingar sin kollekt till fattiga församlingar.

Ge kollekt med Swish
Nytt från hösten 2015 är att det även går att ge kollekt via Swish. Det är en app som finns för smartphones, där du kan överföra pengar från ditt konto i några enkla steg. Ett perfekt alternativ för den som inte har kontanter i fickan.

För att komma igång Swish måste du logga in på din internetbank och ansluta dig. Därefter installerar du Swish-appen och BankID-appen på din smartphone. Detta behöver du bara göra en gång. Sedan är det bara att göra betalningar direkt i telefonen, när och var du vill.