Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling Webbplats

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon Palvelevassa puhelimessa, 020-26 25 00, soittoosi vastaa suomenkielinen lähimmäinen. Voit keskustella elämäntilanteestasi kertomatta nimeäsi tai asuinpaikkaasi. Päivystäjä on vaitiolovelvollinen, tehtäväänsä koulutettu vapaaehtoinen. Palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 21–24.

Keskustelun lähtökohtana Palvelevassa puhelimessa ovat soittajan esiin tuomat asiat. Palveleva puhelin tarjoaa soittajalle keskusteluapua, ei terapiaa eikä asiantuntijan neuvoja tai valmiita ratkaisuja. Halutessaan soittaja voi keskustella myös uskonnollisista kysymyksistä tai pyytää esirukousta.

Palveleva puhelin on toiminut vuodesta 1989. Palvelu on valtakunnallinen ja maksuton, sillä sen toiminta perustuu päivystäjien vapaaehtoistyöhön.

Lisätietoa Palvelevan puhelimen toiminnasta ja päivystäjän tehtävästä saa hiippakunnista sekä Ruotsin kirkon verkkosivulta.

Palveleva puhelin kuuluu puhelinauttajien valtakunnalliseen TES-järjestöön (Telefonsjälavården i Sverige) ja on sen kautta mukana kansainvälisessä International Federation of Telephone Emergency