Boo församling

Prata med oss

Kontakt

Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Internationella gruppen

Var med och ordna aktiviteter för våra kyrkliga hjälporganisationer, arbeta med integrationsfrågor och för svenska kyrkan i utlandet!


Vi arbetar med det som kallas "Hela världen" (tidigare Lutherhjälpen, Svenska kyrkans mission) och Utlandskyrkan samt integrationsfrågor. Gruppens uppdrag är att bevaka internationella frågor samt att engagera, inspirera, informera och stimulera det internationella engagemanget i församlingen. 

På höstarna är vi med i Världens barn-insamlingen och engagerar oss underGlobala veckan. Vi skramlar med bössor under fastan. Året runt ordnar vi föredrag på aktuella teman, däribland kring miljö- och klimatfrågor. Vi är även delaktiga i församlingens försäljning av rättvisemärkta varor i Kyrkans hus. 

Internationella gruppen deltar fortlöpande i de utbildningsdagar som anordnas av Svenska kyrkan, på sifts- och riksnivå.  

När 
Några kvällar varje termin, klockan 17.30-19.00. 

Var
I Kyrkans hus, Orminge C. 

Hur 
Just nu är det åtta personer engagerade i gruppen. Vi tar gärna in fler deltagare. Det finns plats både för den som vill göra en liten tidsbegränsad insats och för den som vill lägga ner mycket tid.

Läs gärna mer om Svenska kyrkans internationella arbete »