Internationella gruppen

Var med och ordna aktiviteter för våra kyrkliga hjälporganisationer, arbeta med integrationsfrågor och för svenska kyrkan i utlandet!

Gruppens uppdrag är att stå för olika insamlingar under året, att bevaka internationella frågor samt att engagera, inspirera, informera och stimulera det internationella engagemanget i församlingen.

Vi är aktiva med insamlingar på olika sätt under de olika kampanjer som äger rum nationellt under året såsom Världens barn, julkampanj, fastekampanj. Vi skramlar med bössor, har ost- samt brödförsäljning. Vi är även delaktiga i församlingens försäljning av rättvisemärkta varor i Kyrkans hus.

Internationella gruppen deltar fortlöpande i de utbildningsdagar som anordnas av Svenska kyrkan, på sifts- och riksnivå.

När
Vi träffas några tisdagar per termin mellan kl. 17-18.30 för att organisera insamlingarna.

Var
I Kyrkans hus, Orminge C.

Hur
Varmt välkommen att engagera dig volontärt i denna grupp. Det finns plats både för den som vill göra en liten tidsbegränsad insats och för den som vill lägga ner mycket tid.

Läs gärna mer om Svenska kyrkans internationella arbete »

KONTAKT:

Pia Guillard