Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Församlingsinstruktion

Boo församling vill leda människor till en gemenskap med Gud, genom Jesus Kristus, som får kärleken och omsorgen att växa på livets alla områden.

Så lyder Boo församlings vision, som är en tydlig riktning för allt vårt arbete. Den finns med i den nya församlingsinstruktion som antagits i december 2014.

Enligt Svenska kyrkans Kyrkoordning ska det finnas en församlingsinstruktion i varje församling. Den ska godkännas av kyrkofullmäktige och kyrkoherden tillsammans och utfärdas av domkapitlet. Församlingsinstruktionen är församlingens (kyrkorådets och kyrkoherdens) styrdokument och ska ligga till grund för domkapitlets tillsyn av församlingen.

Läs hela församlingsinstruktionen »

Som en förlängning av församlingsinstruktionen kommer vi att jobba med gudstjänstutveckling i församlingen. Det kommer att finnas många möjligheter för dig som församlingsmedlem att vara med och delta i arbetet.