Boo församling Besöksadress: UTÖVÄGEN 4, 13230 SALTSJÖ-BOO Postadress: BOX 3, 13221 SALTSJÖ-BOO Telefon: +46(8)7476600 E-post till Boo församling

Diakoni

Du kan söka hjälp eller vägledning från en diakon när det känns svårt i livet eller för att du bär på funderingar som du behöver prata om. Den du möter har tystnadsplikt.

Diakonerna i Boo församling möter människor i alla åldrar i enskilda, själavårdande samtal. Att samtalen benämns som själavård innebär just vad ordet säger - att vårda själen - det vill säga att få tala med någon om de tankar och känslor som huvudet är fullt av. Det kan gälla livskriser, sorg, relationsproblem, ensamhet eller andra situationer.

Välkommen att ta kontakt med oss om du vill samtala med någon om din livssituation eller om du vill prata om tro och livsåskådningsfrågor. Du är också välkommen att ta kontakt när du vill göra en frivillig medmänsklig insats och vill anmäla dig som volontär.

Stödjande samtal
Diakonen har ett särskilt uppdrag av kyrkan att stödja människor i utsatta livssituationer och att värna om människovärde och medmänsklighet. Diakonerna inom Boo församling har stor erfarenhet av att möta människor i olika livssituationer.

Socialt arbete

I diakonens uppdrag ingår även ett utåtriktat arbete. Det innebär att finnas med människor i olika sammanhang som stöd och att göra hembesök hos dem som behöver det. Diakonerna handleder även de värdefulla och viktiga uppdrag som kyrkans frivilligarbetare gör.

Det utåtriktade arbetet innebär även kontakter med olika myndigheter och institutioner ute i samhället så som skolor, äldreboenden, socialtjänst. Det är viktigt att kyrkan samverkar med det omgivande samhället för att påverka och påverkas. På så vis blir vi en "kyrka mitt i byn".