Organist 100 %

Bollnäs pastorat söker en organist 100 % till Bollnäs församling

Vi söker en organist som känner glädje i kyrkomusiken och vill dela och förmedla den till församlingsborna. Vi söker dig som finner att gudstjänstgemenskapen och mässan är central för hela kyrkans verksamhet.

Som organist är du en av tre heltidsmusiker i Bollnäs och Rengsjö församlingar. Du kommer att ha ett övergripande samordningsansvar för musiken vid gudstjänster och konserter samt för vår körverksamhet. Du spelar på gudstjänster, vid kyrkliga handlingar, konserter mm. Vård av församlingens instrument ingår också i ditt ansvarsområde. I tjänsten ingår en kyrkokör och en vokalensemble. I kyrkan finns en 41-stämmig välfungerande orgel från 1981.

Vi tar för givet att du är medlem i Svenska kyrkan, och är väl förtrogen med kyrkans liturgiska tradition. Du tycker att det är roligt att vara körledare, samt har social och pedagogisk förmåga och tycker om att samarbeta med andra.

Din utbildningsbakgrund är organistexamen från musikhögskola eller motsvarande.

Tjänsten är förlagd till Bollnäs och Rengsjö kyrkor och S:t Lars kapell. Eftersom pastoratet är vidsträckt är det nödvändigt med körkort och egen bil.

Tjänsten är på heltid med tillträdesdag 1 april 2019 eller efter överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Daniel Andrén Församlingsherde 0278-279 91
Inger Lindqvist HR 0278-279 09
Lennart Ericsson KMR 0270-42 65 11

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och meritförteckning senast 20 januari 2019. Märk din ansökan ”Organist 2018-08 BoRe” och skicka till bollnas.pastorat@svenskakyrkan.se

Vi arbetar med löpande urval.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Läs mer om oss:
www.svenskakyrkan.se/bollnaspastorat