Nyfiken på ikoner och ikonmåleri? 

Välkommen på ikonutställning och en föreläsning om ikonmåleri – eller lär dig att måla din egen ikon. 

Kurs i ikonografi  29 februari – 3 mars 2024 
Bollnäs församling erbjuder dig att delta i en helgkurs i ikonmåleri kombinerat med retreat på Prästnäsgården utanför Bollnäs. Där får du själv lära dig att skapa en ikon under ledning av ikonmålaren Gabriel Briones.

I ikonografi-kursen lär Gabriel ut ikonmåleri på traditionellt sätt med pigmentfärger och äggula. Kursen erbjuder plats för 8-10 deltagare. Priset per elev är 500 kr. Kursen omfattar sammanlagt 18 undervisningstimmar, förlagda på tre dagar under en helg.
Om du är intresserad av att gå kursen och inte har ekonomisk möjlighet att betala kursavgiften, hör av dig till din församling!  

Ikonmålarens bakgrund 
Gabriel Briones har under 20 års tid målat ikoner och har gått som lärling hos en grekisk ortodox präst, Fader Johannes Deurloo. Gabriel har ställt ut sina ikoner i Stockholm med omnejd. Det är en samling på 25 st ikoner. Ikoner som Gabriel har målat finns att skåda i Årsta, Ersta, Skärholmen, Västra Rekarne församlingar och i Flemingsbergs kyrka. 

Föreläsning och utställning 
Lördag 2 mars kl 17 håller Gabriel Briones en föreläsning om ikoner, då är det också vernissage för en utställning av hans ikoner. Under gudstjänsten i Bollnäs kyrka söndag 3 mars invigs utställningen, som kommer att stå under en månad. 

För ytterligare information, samt anmälan till ikonografikurs/retreat eller föreläsning, ring diakon Tina Sahlin: 0278-279 36.