Konfirmation i Hanebo-Segersta församling

Konfirmation. Vad är det? Vem är jag?

Vad gör livet värt att leva? Finns Gud?

Varför finns det så mycket orättvisor?

Finns det någon mening med livet?

Det är några av frågorna vi kommer att fundera på till- sammans. Du är välkommen vare sig du tror, inte tror eller tvivlar. Tillsammans diskuterar vi, leker, sjunger och dramatiserar m.m. Är du inte döpt, gör vi det under tiden.

Vi vill gärna att någon av dina föräldrar/vårdnadshavare är med då vi informerar om vår tid tillsammans.

Vi använder Frälsarkransen i vårt konfirmandarbete i Hanebo-Segersta församling.
Här kan du läsa om betydelsen av pärlorna i armbandet.

Om Frälsarkransens pärlor

Gudspärlan En guldfärgad pärla som symboliserar Gud och är armbandets början och slut

Tystnadspärlor Avlånga pärlor för ordlös koncentration

Bild: Frälsarkransen är ett armband som skapats av biskop emeritus Martin Lönnebo. Pärlorna i Frälsarkransen symboliserar olika aspekter av den kristna tron. Frälsarkransen är varumärkesskyddad av förlaget Verbum.Carina Falk Norgren

Jagpärlan En liten vit pärla, om att se sig som värdig och ansvarsfull

Doppärlan En större vit pärla, om att föra tankarna till pånyttfödelse och överlåtelse

Ökenpärlan En sandfärgad pärla som påminner oss om prövningar och en strävan efter ett "äkta" liv.

Bekymmerslöshetspärlan En blå pärla, är menad att påminna om det eviga nuet,
frihet och ett lätt sinne.

Kärlekspärlor Två röda pärlor, påminner oss om försoning, om att ge och få kärlek

Hemlighetpärlorna Tre små vita pärlor, för personliga böneämnen, t ex barnen, den älskade, en djup önskan, allt levande ...
År 2015 fick en av Hemlighetspärlorna en grön nyans,
som ska påminna om diakonin och medmänskligheten, om naturen och miljön.

Nattens pärla En svart pärla, som ska påminna oss om döden och livets kriser.

Uppståndelsepärlan En större vit pärla, om hoppet och om livets förnyelse.