Svenska kyrkan Bollnäs pastorat Besöksadress: Norra kyrkvägen 8, 82130 BOLLNÄS Postadress: Box 236, 82123 BOLLNÄS Telefon:+46(278)27900 E-post till Svenska kyrkan Bollnäs pastorat

Konfirmation 2019/2020

Nu drar snart konfirmationsåret 2019/2020 igång! Du som börjar årskurs 8 eller är född 2005 har chansen att vara med och du som är född 2004 och missade chansen förra året får nu en ny möjlighet!

Snart kommer en inbjudan i din brevlåda, håll utkik och kolla här igen så kommer snart mer info! Du kommer att kunna välja mellan grupper i hela Bollnäs pastorat.

Välkommen!

Hälsningar från Konfa-teamet i Bollnäs pastorat:
Tobias Danung, Roger Lovén, Åsa Tollén, Hilma Bolkeus, Daniel Andrén, Lars Sahlin, Helge Berg, Ulrika Eriksson

Bild: Alex & Martin, Ikon

Vad är konfirmation och varför ska jag konfirmera mig?

Livet kan vara fullt av val, krav, tjat...och alla möjliga känslor. Jag är ung men också på väg att bli vuxen. Jag har livet framför mig, men alltså...vilket liv vill jag leva? Vart är jag på väg? Vem vill jag vara?

Vi kan gå runt med massor av frågor utan att veta när, hur och vart de får ställas. Varför finns jag? Finns det någon mening med nånting egentligen? Finns Gud? Finns det olika sätt att tro?

Konfirmationstiden är en värdefull tid av livet. Det är en chans att fundera över alla de där frågorna som kan ha funnits ett tag. Jag får möjligheten att växa som person och upptäcka vad jag faktiskt tycker, tänker och känner kring det som händer runt omkring mig tillsammans med andra.

Det kan vara skönt att veta att Svenska kyrkan tycker att varje människa är viktig. Jag är sedd och älskad oavsett vem jag är.

Livet och döden, kärlek och vänskap, frihet och orättvisor, och allt annat som kan röra sig i huvudet. Vad är du nyfiken på att utforska? Vi kan göra det genom musik, drama, värderingsövningar, lek...allt utifrån dig och gruppen.

Under konfirmationsåret åker vi på läger, firar gudstjänst och andakt, samtalar, möter olika människor med spännande livsberättelser och mycket mer!