Svenska kyrkan Bollnäs pastorat

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Bollnäs pastorat Besöksadress: Norra kyrkvägen 8, 82130 BOLLNÄS Postadress: Box 236, 82123 BOLLNÄS Telefon: +46(278)27900 E-post till Svenska kyrkan Bollnäs pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmand 2015

Konfirmation – vadå? Vem är jag? Vad gör livet värt att leva? Har Gud humor?


Tillsammans med dig funderar vi över dessa och andra frågor under din konfirmationstid. Du är välkommen vare sig du tror eller tvivlar. Tillsammans med andra får du upptäcka och uppleva, leka och lära. Vi åker även iväg på läger och resor, resorna är frivilliga. Konfirmationstiden avslutas med en högtid – en konfirmationsgudstjänst. Är du inte döpt, kommer det att ske innan du konfirmeras. Du kan välja vilken konfirmationsgrupp du vill, oavsett var i församlingarna du bor. Du som är född 2000 och tillhör Svenska kyrkan har fått den här inbjudan.

Välkommen som konfirmand!

 Informationen finns också på www.svenskakyrkan.se/bollnasrengsjo och i våra kyrkor.

Här kan du välja

Pilgrim på väg …

Både i Bollnäs och Rengsjö. Att vara pilgrim är att vara på väg, att konfirmeras är som att följas åt en bit i livet. Längs vägen pratar vi om allt som är viktigt för oss. Om livet, kärlek, Gud och kompisar, om orättvisor och frihet. Vi vandrar i oss själva och ut i naturen. Kom så följs vi åt en bit på vägen! Grupperna i Bollnäs och Rengsjö kommer att göra en hel del tillsammans. Vi blandar helg- och vardagsträffar. Konfirmationen blir i maj 2015. Vi erbjuder en resa till Medeltidsveckan på Gotland under v.32 2015. Egenavgift 1500: - om du väljer att följa med på resan. Max 25 konfirmander/grupp.

Kontaktpersoner
Lotta Norell
0278-279 07 Bollnäsgruppen
Åsa Tollén Sandström
0278-279 56 Rengsjögruppen  

S.A.L.T ... Schysst Att Leva Tillsammans ...

Vi funderar tillsammans på hur vi bäst tar vara på varandra och ger varandra kärlek och gemenskap. Vad kan vi människor göra för att inte förstöra vår jord och för att ta ansvar för skapelsen. I SALT-gruppen får du möjlighet att upptäcka vad du tror på och fundera över vad Guds skapelse innebär för dig. Du är ju också en del av skapelsen! Det här gör vi bl a genom samtal & diskussion, kreativetet, film, sång & musik, drama och lek. SALT träffas ca 1 helg/månad och en veckokväll/månad. Sen har vi en del träffar tillsammans med de andra konfirmandgrupperna.
Vi åker på två kostnadsfria läger, ett på hösten till Rättvik och ett på våren till Undersvik. Konfirmationen blir i maj 2015. Max 25 konfirmander.

Kontaktpersoner
Ingrid Natander 0278-279 15 efter 18 augusti
Roger Eriksson Lovén 0278-279 95

Mitt i allt …

Mitt bland förälskelser, föräldrar, lärare, kompisar och allt annat som hindrar en tonåring att tänka klart, finns det plats för tankar om Gud då?
Vi träffas en veckokväll varannan vecka och en del helgdagar. Vi erbjuder en resa till Göteborg någon gång under våren. Egenavgift 1500: - om du väljer att följa med på resan. Konfirmation i maj 2015.
Max 25 konfirmander.

Kontaktpersoner
Linda Wallberg 0278-279 69
Erica Stridh 0278-279 68

Du som anmält dig till konfirmation får en inbjudan till den första träffen som är söndag 21 september.Tillsammans med dig och din familj börjar vi i kyrkan och fortsätter sedan till Bollnäs församlingshem där det blir fika och samtal gruppvis.
Även du som ännu inte anmält dig är välkommen till kyrkan!
Har du frågor? Kontakta Lotta Norell 0278-279 07