Bollnäs pastorat söker församlingsherde till Bollnäs och Rengsjö församlingar

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari.

Bollnäs pastorat ligger i hjärtat av Hälsingland och innefattar hela Bollnäs kommun med församlingarna Bollnäs, Rengsjö, Hanebo-Segersta samt Arbrå-Undersvik. I Bollnäs pastorat finns även den administrativa enheten som stödfunktion till hela pastoratet samt en kyrkogårds- och fastighetsförvaltning som ansvarar för hela pastoratets fastigheter och kyrkogårdar. I Bollnäs finns ett kulturutbud över det vanliga och en närhet till landsbygd, stad och fjäll. Här får du ett liv där det är enkelt att få vardagen att gå ihop. Denna tjänst är som församlingsherde i de två församlingarna Bollnäs och Rengsjö med omkring 20 anställda, som alla har sin primära arbetsplats i Bollnäs. 

Som församlingsherde ansvarar du för detta engagerade och kreativa arbetslag och är en del av pastoratets ledningsgrupp. Du är lyhörd för människans behov och du finner glädje i uppdraget att förkunna Ordet, att förvalta sakramenten och möjliggöra möten mellan Gud och människor i olika åldrar och över generationsgränser.  

Vi förutsätter att du möjliggör utveckling av församlingens gudstjänstliv tillsammans med anställda, förtroendevalda och de gudstjänstfirande i Bollnäs och Rengsjö församlingar. Församlingarna ser kyrkan som en självklar och drivande kraft för ett gott samhälle med målet att församlingarna blir en mötesplats och växtplats för bygdens folk.  

Det vi söker hos dig är en person som är teologiskt välorienterad, ser mässan och gudstjänstlivet som en viktig del och vill arbeta med förvaltning och förnyelse av kyrkans verksamhet, anpassad till framtidens behov. Du är en god kommunikatör med förmåga att skapa goda relationer både som arbetsledare och präst. Du har även en god organisationsförmåga och kunskaper i personalekonomi och budgetfrågor samt regelverk kring personal- och arbetsmiljöfrågor. Vi ser att du har ett dokumenterat gott ledarskap bakom dig samt vågar vara chef.

Du har dessutom:
● en lyhördhet för människans andliga behov, 
● en vilja och förmåga att skapa goda relationer både som arbetsledare och präst, 
● en blick för att se de anställda och förtroendevalda som resurser och samarbetspartners, 
● förmågan att entusiasmera frivilligarbetare 

Du är präst och vigd i Svenska kyrkans ordning. Tjänsten förutsätter att du har körkort och tillgång till bil. 

I denna tjänst får du möjligheten att påverka och förändra. Tjänsten ger möjlighet till bra balans mellan arbete och fritid i och med goda möjligheter till distansarbete samt flexibla arbetstider i form av oreglerad arbetstid. Friskvårdbidrag och friskvårdstimme är också förmåner våra medarbetare får ta del av. 

Anställningen är på heltid, tillsvidare, med placering i Bollnäs.

Välkommen med din ansökan senast den 25 februari 2024.

Skicka ansökan till bollnas.pastorat.jobb@svenskakyrkan.se   
Märk ansökan med ”Församlingsherde Bollnäs 24–02” och bifoga CV samt löneanspråk.

Tillträde våren 2024 eller enligt överenskommelse. 

Vi arbetar med löpande urval.  

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 
Ingrid Augrell, kyrkoherde 0278-279 15 
Maja Malm, HR-specialist 0278-279 09
Liisa Pirinen Johansson, KyrkA 070-416 70 51

Läs mer om oss www.svenskakyrkan.se/bollnaspastorat  
Följ oss på facebook.com/bollnaspastorat  

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryteringshjälp i samband med denna annons.