En man i grön skjorta som håller ett bouleklot i varje hand, omgiven av leende människor.
Foto: Martin Runeborg /Ikon

Vem ska du rösta på?

De grupper som deltar i kyrkovalet kallas för nomineringsgrupper. Det kan vara politiska sammanslutningar eller andra intressegrupper. Här kan du läsa mer om vilka som ställer upp i valet till kyrkofullmäktige i Bollebygds pastorat.

I Bollebygds pastorat ställer tre nomineringsgrupper upp i kyrkovalet på lokal nivå. De som väljs till kyrkofullmäktige kommer att bestämma ramarna för den verksamhet som finns nära dig.

De grupper du kan rösta på till kyrkofullmäktige i Bollebygds pastorat är:

  • Kyrkans Väl i Bollebygds pastorat
  • Sverigedemokraterna
  • Öppen Kyrka – en kyrka för alla.

Svenska kyrkans kandidatwebb hittar du mer information om vilka som ställer upp i val till stiftsfullmäktige där du bor, och till kyrkomötet.

En hand som håller i ett vitt kuvert med "Valkuvert" tryckt på.

Så röstar du

Du som är över 16 år, medlem i Svenska kyrkan och folkbokförd i Sverige kan rösta i kyrkovalet. Du kan rösta i förväg eller på valdagen, på flera olika ställen i pastoratet. Läs mer.

Du röstar i tre val

I kyrkovalet röstar du på kandidater till din lokala församling eller pastorat, till ditt stift och till Svenska kyrkans nationella beslutande organ. Läs mer.

Kvinna med diakonkrage står framför en mörk tunnel och pratar med två unga kvinnor.

Varför rösta?

Svenska kyrkan är demokratiskt uppbyggd och genom att rösta påverkar du vad kyrkan ska göra. Hur ska din kyrkoavgift användas? Vilka verksamheter vill du se mer av? Ta chansen att påverka din kyrka! Läs mer.