Other languages with Google Translate

Filmer och poddsändningar från Se Människan på Bokmässan

Du kan följa Svenska kyrkans scen på Bokmässan både live och i efterhand via filmer och poddsändningar.

Inspelade seminarier på UR Play

Sex och religion

Varför är religioner så besatta av när, hur och med vem vi ligger? Prästen Nadia Bolz-Weber ("Shameless") har grundat en egen kyrka, öppen för alla som inte känner sig välkomna i de traditionella kyrkorna. Prästen JP Mokgethi-Heath ("I am divine") har fört en lång kamp mot Bibelns fördömande av homosexualitet och Inti Chavez Perez vill sprida ny kunskap kring sex och samlevnad i svenska skolor. Moderator är Gabriella Ahlström, journalist och författare.

Se samtalet på UR Play.

18 år i fångenskap

Vad kan en bok betyda för en människa i fångenskap? Ett möte mellan Ingrid Betancourt, ex-politikern som satt fånge hos colombianska gerillan, hjärtläkaren Fikru Maru, som släpptes ur etiopiskt fängelse 2018, och journalisten Martin Schibbye, som också han satt fängslad i Etiopien. Moderator: KG Hammar.

Se samtalet på UR Play.