Välkommen Mats!

Lär känna vår nye komminister!

I februari börjar församlingens nya komminister, Mats Enander, att arbeta hos oss. Vi är glada och tacksamma och ser fram emot att få en ny kollega och arbetskamrat. Är du nyfiken på vem han är? Här följer en kort presentation.

Mats är född i Borås men flyttade till Uddevalla när han var 13 år gammal så han är inte helt främmande i våra trakter. Nu bor han i Ytterby utanför Kungälv med sin fru Christina. De har 3 utflugna barn. Inga djur finns i huset för tillfället men de har haft både kaniner och katt.

Mats far var präst och av den anledningen ville inte Mats gå samma väg. Det verkade inte så roligt, kände han hemifrån. Han var dock med i en ungdomsgrupp i kyrkan och tack vare att flera som var med där började utbilda sig till präst, väcktes tankarna även inom Mats. Han berättar att han bestämde sig väldigt sent, faktiskt inte förrän under sista terminen, strax före prästvigningen 1991 men han har aldrig ångrat det valet.

Innan han axlade prästyrket hann han med att arbeta två år som praktikant i Bäve församling och hade diverse sommarjobb inom vården och i skogen.

Prästbanan startade för Mats i Biskopsgården. Efter en tid bar det av till Lysekil och för 14 år sedan till Johanneberg, där han delvis jobbade med inriktning mot studenter och för Credo (Sveriges evangeliska student- och gymnasierörelse) på halvtid under sex år.

När Mats inte arbetar, springer han och åker skidor så mycket han kan. Han hinner även med att läsa böcker och träffa vänner. En del saxofon blir det också, vilket gläder denna skribent.

Som både kollega i vigningstjänsten och som medsaxofonist säger jag återigen: Välkommen, Mats!

/Jennie Vigebo Angrell, diakon