Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Nyheter

Här hittar du de senaste nyhetsartiklarna från Svenska kyrkan i Bodens verksamhet.

Prenumerera via RSS

Fastekampanjen är igång

Publicerad

Nu är den årliga fastekampanjen för Svenska kyrkans internationella arbete igång. I år fokuserar den på det humanitära arbetet för människor som drabbats av en konflikt eller katastrof. Kampanjen pågår mellan 3 mars och 14 april.

En mänsklig rättighet

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Victoria Svärdh som funderar kring den internationella kvinnodagens betydelse.

Helighet

Publicerad

Häng med i vår serie Micke tänker på livet - här kan du läsa del 2.

Drop in-vigsel 2019

Publicerad

Åtta vackra bröllopspar passade på att säga ja till varandra den 30 mars när det var öppet för drop in-vigsel i Överluleå kyrka. Svenska kyrkan i Boden önskar bröllopsparen kärlek och lycka på deras fortsatta resa tillsammans. Störst av allt är kärleken.

Global kärlek

Publicerad

Häng med i vår serie Micke tänker på livet - här kan du läsa del 3.

Påsken – dag för dag

Publicerad

Alla dagar från skärtorsdagen fram till annandag påsk kallas i folkmun för ”påsken”. Påsken är kyrkans största helg, men vad var det egentligen som hände under de där dagarna då på Jesu tid? Här får du en kortfattad redogörelse.

Uppståndelsens sprängkraft

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Birgitta Ryås som berättar om påskens dramatiska händelser.

Tack

Publicerad

Tack för att du får andra att känna sig välkomna in i värmen - varje dag, året runt!

Kärlek, bön och takdropp

Publicerad

Vi får inte alltid de svar vi väntat oss i våra böner, och ibland får vi be länge innan något händer.

Alla dessa val

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Samuel Folkesten som påminner om ditt livs viktigaste val.

Vad är en kimono?

Publicerad

Tisdag den 7 maj hade vi på Tisdagsträffen i Gunnarsbyn besök av Shinko Storlöpare, som kommer från Japan.

Mors dag

Publicerad

Tänk vilken fantastisk dag! Jag är själv pappa till 4 barn, och vid varje graviditet har jag funderat på hur det är att vara gravid, hur det är att bära ett liv inom sig.

Över en säck med blomjord

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Lennart Åström som funderar över en säck finsk svartmylla.

Nationaldagen 6 juni

Publicerad

Årets fanborg vid nationaldagsfirandet gick från Kvarnängen till Centrumtorget. Svenska kyrkans fana fanns som vanligt med.

Jag lät alla mina maskrosor finnas

Publicerad

Jag står barfota med kittlande strån kring tårna. Ser ut över gräsmattan och nynnar på Carl-Antons visa om maskros och tjärdoft.

Entusiastisk besökare i klocktornet

Publicerad

Hörde ni kyrkklockorna som klämtade? På onsdagen 7 augusti hade vi besök av Ville, 13 år, från Luleå som är väldigt intresserad av kyrkklockor. Tillsammans med kyrkvaktmästare Nisse åkte han då runt i Boden för att titta och lyssna på de olika kyrkornas klockor. Rundturen startade med ett besök i Överluleå kyrkas klocktorn.

Vördnadsfull stämning när samiska kvarlevor återbördades

Publicerad

Fredag den 9 augusti, på Urfolkens dag, återbördades samiska kvarlevor till Gammplatsen i Lycksele efter nära 70 år på olika museer. Många ville närvara och visa sin respekt vid det största återbördandet i svensk historia.

Skördegudstjänst i Heden

Publicerad

I samband med Slåtterdagen i Heden den 17 augusti arrangerade Mikaelskyrkan en Skördegudstjänst.

Var ledigheten till någon nytta?

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Tommy Persson som undrar om sommarledigheten var till någon nytta.

En kyrka för framtiden

Publicerad

På inledningsdagen av Bodens Skördefest och Miljödagar, 23-25 augusti 2019, tilldelades Bodens pastorat Svenska kyrkans miljödiplomering för hållbar utveckling. Diplomet överlämnades av Luleå stifts domprost Charlotte Rehnman till biträdande kyrkoherde Anna Grenholm vid en kort ceremoni på marknadsområdets utescen.

Vidare mot nya sammanhang

Publicerad

För 30 år sedan gick jag med nervösa steg mot ett nytt kapitel i mitt liv. Jag skulle ta klivet in i en ny skola, en ny klass och en ny skolform.

Frågan och svaret

Publicerad

Häng med i vår serie Micke tänker på livet - här kan du läsa del 4.

Nordisk orgelkonsert med Markus Wargh

Publicerad

Söndag den 22 september kl 16 bjuder den kända organisten Markus Wargh på musik av Mozart, Bach, Dupré, Sibelius, Alfvén samt improvisation i Överluleå kyrka. Organisten kan ses på storbildsskärm i kyrkan.

Går du i kyrkan?

Publicerad

Varje månad skriver någon av Svenska kyrkan i Bodens präster i Boden Gratistidning. Denna gång är det Hans Johansson som undrar om du "går i kyrkan".

Genom århundraden och genrer

Publicerad

Den 18 september gick startskottet för höstens lunchkonserter i Överluleå kyrka. I publiken satt Johan Skoglund som nu har bloggat om det.

"Ett biskopsbrev om klimatet"

Publicerad

Biskoparna i Svenska kyrkan har skrivit ett biskopsbrev om klimatet. Det är ett teologiskt bidrag till klimat- och hållbarhetsdiskussionen i landet, med tydliga uppmaningar till bland andra svenska och internationella beslutsfattare.

För livets skull

Publicerad

Hur tar du hand om dig själv? Hur tar vi hand om varandra? Hur tar vi hand om vår jord?

1-års kalas på BIS

Publicerad

Ett år av samverkan och integration firades under onsdagen med stort kalas och öppet hus i BIS lokaler på Sveafältet i Boden.