Vidare mot nya sammanhang

För 30 år sedan gick jag med nervösa steg mot ett nytt kapitel i mitt liv. Jag skulle ta klivet in i en ny skola, en ny klass och en ny skolform.

Att börja gymnasiet kändes både lite skrämmande men också spännande. Hur skulle
den nya klassen bli? Hade jag valt rätt program? Skulle jag någonsin lära mig hitta i den nya, betydligt större skolan? Efter bara några veckor kändes det som om jag aldrig gjort något annat och jag kunde inte förstå att jag oroade mig.

På hösten är det en massa aktiviteter som har uppstart; skolan, idrotter, kyrkans barn- och ungdomsgrupper och mycket mer. Det är många som lämnar sina invanda sammanhang och med fjärilar i magen går vidare in i nya.

Min bön denna terminsstart är att alla ska få känna glädje, längtan och bekymmerslöshet inför allt nytt som ligger framför dem. Att Gud ska vara med i allt som sker och att alla ska känna sig älskade precis som de är.

/Anna Karlsson, församlingspedagog