Biskop Åsa Nyström på besök i Boden hösten 2018.
Foto: Camilla Arvidsson

"Gud verkar i er"

Nyhet Publicerad Ändrad

I måndags var Luleå stifts nya biskop Åsa Nyström i Boden för att möta kyrkoherdar, präster och diakoner som arbetar inom Lule kontrakt. - Det är angeläget för mig att kyrkan är relevant för människor, säger hon.

Åsa Nyström valdes till Luleå stifts nya biskop i juni 2018. I måndags var hon för första gången på besök i Boden, där hon mötte medarbetare inom Lule kontrakt. I det kontraktet ingår församlingarna i Boden, Luleå, Råneå och Jokkmokk. Dagen började med att Åsa fick träffa kontraktsprosten och kyrkoherdarna. Efter lunchen var det sedan dags för alla präster och diakoner att få samtala och ha workshop ihop med biskopen.  

Framåt eftermiddagen fortsatte sedan biskop Åsa till Gammelstad, där ett 60-tal människor hade samlats för ett öppet församlingsmöte tillsammans med biskopen i Petrigården. Aftonen avslutades med en veckomässa i Nederluleå kyrka. 

 

Under träffarna berättade Åsa bland annat om sitt valspråk "Gud verkar i er". 
- Det är jag övertygad om. Det ser jag när kärlek, omsorg, mod och tro växer, säger Åsa.
Valspråket har inspirerat till två nyskrivna sånger som biskopen lärde ut och sjöng tillsammans de församlade, både i Boden och Gammelstad.