Adventstid i våra kyrkor

Nyhet Publicerad Ändrad

Här samlar vi alla de filmer vi lägger ut på facebook från adventstidens verksamhet i Svenska kyrkan i Boden. Sidan uppdateras allt eftersom fler filmer tillkommer.

God jul önskar katten Kalle, Åsnan och alla de övriga som deltog i årets julspel tidigare i veckan (den 20 december) i Överluleå kyrka då barn från Bodens förskolor och skolor var inbjudna!

Idag (den 21 december) kom Fredsljuset från Betlehem till Boden och nu finns det i Överluleå kyrka, där det kommer att brinna dygnet runt under julhelgerna som en påminnelse om att ljuset alltid segrar över mörkret. Välkommen att tända ett eget ljus på Fredsljusets låga!

Igår kväll (den 18 december) var det en utställning med ikoner i Matteuskyrkan. Temat var Maria - Guds moder, och ikonerna var målade av konstnär Lilian Jonsson och elever från hennes ikonmålningskurser. Lilian berättade om ikonernas olika ursprung och traditioner, om färgernas betydelse och tecken och linjer som man kan hålla utkik efter. Varje ikon har ett budskap och en funktion och ska dessutom vara estetiskt vacker. Nästa ikonutställning med efterföljande Taizémässa blir den 12 mars i Matteuskyrkan.

Här kommer några korta glimtar från en mycket vacker och stämningsfull julkonsert i Överluleå kyrka i kväll (den 18 december).

Ikväll (den 16 december) har vi julavslutning med Svenska kyrkans unga. Vi har avnjutit julbord och lekt julklappsleken. Om en liten stund är det dax för en mysig julandakt. En välsignad jul önskar vi er alla!

Glimtar från lördagens (den 10 december) julmarknad i kyrkstugorna. 

Igår kväll (den 8 december) var det traditionellt julpyssel med hög mysfaktor i Matteuskyrkan. Glitter, decoupage, tomtar, änglar, renar, pepparkaksfudge, knäck, saffransscones och massor med julmusik.

Idag (den 7 december) avnjöts den årliga jullunchen på Församlingsgården. Det blev som vanligt en trivsam tillställning i trevligt sällskap, med mycket god mat och fina lotterier. Trivselklang under ledning av Kjell Sandberg stod för underhållningen som varvades med allsång av julens favoritsånger.

Just nu dubbas det många riddare runt om i Boden. I tisdags (den 29 november) hölls exempelvis en ceremoni i Matteuskyrkan, där elever från Torpgärdsskolan som gått i lära till riddare under hösten äntligen belönades för sitt kämpande.