Onsdagsträffen i Mikaelskyrkan

Vi pratar, handarbetar, pärlar, fikar och har det trevligt. Onsdagar mellan 10.00 och 12.30. Grönländskt pärlbroderi är en gammal konstart som blivit allt populärare de senaste åren. Det är ett bra handarbete för den som är allergisk mot det mesta, då tillbehören varken doftar eller dammar.

Det som gör de grönländska pärlarbetena så speciella är den teknik som man använder sig av för att sammanfoga pärlorna. Det är lite som att virka, men istället för luftmaskor och fasta maskor så tar du pärlor i olika färger - allt enligt den aktuella beskrivningen. Utöver mönstret behövs pärlor, nål och tråd.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss i Mikaelskyrkan.