Kyrkogårdsdag

Den 25 maj kl 10-14 är du som ansvarar för en gravplats på Skogskyrkogården, Lundagårds kyrkogård eller Gamla kyrkogården vid Överluleå kyrka varmt välkommen på Kyrkogårdsdag.

Den här dagen finns kyrkogårdens personal på plats på stans alla tre kyrkogårdar för att hjälpa till med praktiskt arbete som vårstädning och plantering. De tillhandahåller planteringsjord, stenmjöl eller sand.

På Lundagårds kyrkogård och på Skogskyrkogården kan du även samtala med kyrkogårdsexpeditionens personal som besvarar frågor om gravskötsel och gravregister.

Dagen till ära har alla tre kyrkogårdar utrustats med redskap som spadar,krattor och skottkärror för barn. Genom att låta barnen vara med och hjälpa till kan besöket på kyrkogården bli en fin upplevelse för hela familjen.

Vi bjuder självklart på fika, och hoppas på många trevliga möten!

Med anledning av att Boden firar 100-års jubileum erbjuder vi denna dag en enklare guidning av historiskt intressanta gravplatser på Lundagårds kyrkogård. Turen går både kl 11 och kl 12.30, med start vid Lundagårds kapell.

100 år på Lundagårds kyrkogård

På lördag den 25 maj kl 10-13 är det även Kyrkogårdsdag på Gunnarsbyns kyrkogård. Där tillhandahålls planteringsjord och personal som kan ge goda råd. Och så fika förstås - välkommen!

Kyrkogårdsdag på Gunnarsbyns kyrkogård