Foto: Magnus Aronson

Konfirmation 2017/2018

Det här året har vi två sommarlägergrupper, en grupp i juni och en grupp i augusti.

Nu har vi haft Upptaktsträff för alla konfirmander och föräldrar. Det blir två sommarlägergrupper, en grupp i juni och en grupp i augusti.

Det som händer nu i höst är att det blir Upptaktsläger för varje grupp i november. Då kommer du att få veta mer om exempelvis gudstjänstbesök, men du får också träffa dina ledare och konfirmandkompisar. Information för din grupp hittar du längre ner på sidan. Ett par veckor innan Upptaktslägren får du ett  brev med exakta tider. Det är också viktigt att du meddelar ev allergier/specialkost.

Om du har någon kompis som gärna vill konfirmeras, går det självklart bra att efteranmäla sig. Kontakta Anna Karlsson, 0921-775 31.

10 skäl att konfirmeras

  1. … tid att tänka på vad som är viktigt i livet.
  2. … ta reda på vad kristen tro är.
  3. … lära känna nya människor.
  4. … åka på läger. 
  5. … träffa människor som är äldre än du och som är där för att du är viktig.
  6. … vara med om något som är annorlunda än skolan.
  7. … bli allmänbildad.
  8. … ingå i en lång tradition av människor.
  9. … vara med om en konfirmationsgudstjänst.
  10. … varför inte?

Röster från tidigare års konfirmander

- Jag konfirmerar mig ett år senare än alla andra i min årskurs. Tidigare tänkte jag inte så mycket på det. Men sedan började jag umgås med Kyrkans ungdom och där mötte jag människor som sa att konfirmationen var en av de bästa saker de gjort. Jag tyckte att det lät riktigt kul, så det är därför jag valt att konfirmera mig.
/Gustav, Lillstrand

- Det roligaste med lägret har varit att man har träffat så många nya människor. Att man på så kort tid har kommit så bra överens med
människor man inte trodde att man skulle göra det med. Människor som man aldrig har träffat förut eller som man inte trott att man skulle fungera så
bra med. Det är jätte kul.
/Frida, Strömsund