Bröllop i tider av Corona

Ni som planerar ett bröllop har säkert många frågor med tanke på coronaviruset. Kontakta oss – vi hjälper er att planera och anpassa vigselgudstjänsten så att den sker på ett ansvarsfullt sätt.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

I våra kyrkor anpassar vi oss efter rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Gränserna för hur många som får samlas, gäller också våra kyrkor. Gudstjänsterna blir mindre och de som samlas ska förstås inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Svenska kyrkan hjälper dig att finna former för hur vi kan göra i denna speciella situation.

Vigseln behöver inte ställas in eller skjutas upp

Rekommendationerna betyder inte att ni måste ställa in eller skjuta fram vigseln. Istället kan ni hålla det enkelt och med ett fåtal deltagare. Det är till exempel möjligt att genomföra vigseln med bara prästen, brudparet och två vittnen. Ni kan också välja att ha vigseln någon annanstans än i kyrkan, till exempel utomhus eller hemma.

Bjud in gäster till en filmad vigsel

Om du ber någon av de närvarande att filma, så kan ni direktsända via sociala medier eller andra digitala tjänster. Eller så kan ni dela filmen i efterhand.

Festen kan hållas längre fram

Om ni har planerat för en större fest efter vigselgudstjänsten så kan ni överväga att hålla den längre fram, i stället för att ställa in den.

Vi hjälper dig att hitta alternativ

Om ni planerar ett bröllop, kontakta oss i Svenska kyrkan Boden för att få hjälp att anpassa era planer efter de regler och rekommendationer som gäller.

VÅRA FÖRSAMLINGSEXPEDITIONER

Församlingsexpeditionen - City