Alpha

Om du är nyfiken på den kristna tron är detta rätt tillfälle för dig att få veta mer. Torsdagen den 16 september kl 17.30 startar en ny Alphakurs i Rörvikskyrkan. Vi äter en gemensam middag och fortsätter med en föreläsning (video med svensk text) och gruppsamtal (på svenska). Det finns möjlighet till barnpassning under kvällen.

Coronarestriktioner och Rörvikskyrkan

• Vi samlas till våra olika verksamheter på smittsäkra sätt.
  • Våra ordinarie fikaserveringar kommer återupptas 2021-08-29
  • Vi får fortsätta att hålla avstånd och tvätta händerna ofta.
  • Vi uppmuntrar er också att gå och vaccinera er.

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Här kan man fritt utforska trons olika delar utan att känna krav på att man måste prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor och kursen är helt gratis. Vi träffas, äter en bit mat tillsammans, och samtalar om kristen tro.

Vad betyder Alpha?

Första bokstaven i det grekiska alfabetet - en grundkurs i kristen tro

A - Alla är välkomna. Alla som är intresserade av att veta mer om den kristna tron. Alla åldrar är välkomna.
L - Lära med ett leende. Det är möjligt att lära sig om kristen tro och samtidigt ha roligt.
P - Prestationsfri gemenskap och pasta! Kurskvällen börjar med att vi äter mat tillsammans. En möjlighet att under trivsamma former träffa människor och få nya vänner.
H - Hjälpa varandra. I den lilla gruppen har vi möjlighet att hjälpa varandra med att finna svar på livets frågor.
A - Allt får frågas. Ingen fråga är för enkel eller för utmanande.

Tider en vanlig kväll:

Vi träffas vanligtvis på torsdagar. Det finns möjlighet till barnpassning.
17.30 Middag
18.15 Välkommen och föredrag
18.55 Gruppsamtal med fika
20.15 Kvällen slutar

Det kommer även bli en heldag lördagen den 30 oktober.

Ämnen vi kommer samtala om:

Den kristna tron. Vem är Jesus? Varför skall jag läsa bibeln, och hur? Hur kan jag stå emot det onda? Hur leder gud oss? osv.

Kostnad:

Alphakursen är kostnadsfri. De första två träffarna kan du prova på för att se om det är något för dig. Sedan stängs gruppen.

Ansvarig ledare:

Samuel Folkesten

Plats:

Rörvikskyrkan, Prinsgatan 35, Boden

Anmälan och frågor:

Anmäl genom att fylla i formuläret nedan eller ringa till Rörvikskyrkan.

Rörvikskyrkan  0921-500 55
Samuel Folkesten 0921-775 46