Alpha

Grundkurs i kristen tro - på svenska

Just nu har vi ingen pågående alphakurs, men vi planerar att hålla en ny inom överskådlig tid. Om du är intresserad att gå en kurs kan du kontakta oss och anmäla intresse!

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Här kan man fritt utforska trons olika delar utan att känna krav på att man måste prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor och kursen är helt gratis. I 13 veckor samt lördagen 24 oktober träffas vi, äter en bit mat tillsammans, och samtalar om kristen tro. Vid behov ordnar vi även barnpassning i kyrkans lokaler under kvällen.

Vad betyder Alpha?
Första bokstaven i det grekiska alfabetet - en grundkurs i kristen tro

A - Alla är välkomna. Alla som är intresserade av att veta mer om den kristna tron. Alla åldrar är välkomna.

L - Lära med ett leende. Det är möjligt att lära sig om kristen tro och samtidigt ha roligt.

P - Prestationsfri gemenskap! Kurskvällen börjar med att vi äter mat tillsammans. En möjlighet att under trivsamma former träffa människor och få nya vänner.

H - Hjälpa varandra. I den lilla gruppen har vi möjlighet att hjälpa varandra med att finna svar på livets frågor.

A - Allt får frågas. Ingen fråga är för enkel eller för utmanande.

Tider en vanlig alhpakväll:
17.45 Middag, med möjlighet till drop-in ifall någon har svårt att hinna
18.30 Välkommen och föredrag (video med svensk text)
19.00 Gruppsamtal med fika
20.15 Kvällen slutar

Några ämnen vi kommer samtala om:
Den kristna tron. Vem är Jesus? Varför skall jag läsa bibeln, och hur? Hur kan jag stå emot det onda? Hur leder gud oss? osv.

Kostnad:
Alphakursen är kostnadsfri. De första tre träffarna kan du prova på för att se om det är något för dig. Sedan stängs gruppen.

Ansvarig ledare:
Samuel Folkesten

Plats:
Rörvikskyrkan, Prinsgatan 35, Boden

Anmälan:
Lina Ask, 0921-775 66, eller mail till info@rorvikskyrkan.se. Meddela även eventuell specialkost.

Det är även möjligt att komma till första träffen utan föranmälan, men för att enklare kunna planera maten är en anmälan uppskattad från vår sida.

Vi jobbar i Rörvikskyrkan