Sparande av el

Alla är vi uppmanade att minska vår elförbrukning, både för att vara solidariska med varandra och för att vi måste för egen ekonomi.

Vi får tips i tidningar och andra media att använda mindre varmvatten, att sänka inomhustemperaturen, ha LED-lampor och mycket mer. Energimyndigheten ger besked om att det finns risk för att elen måste stängas av vissa tider i vinter.

I kyrkan ser vi därför över vår elförbrukning ytterligare. Vi har sedan flera år strävat efter att ha endast en kyrka uppvärmd per helg och innan pandemin firade vi flera söndagsgudstjänster i Kyrkans Hus under den kalla årstiden. Vi kommer nu åter att fira gudstjänster i Kyrkans Hus, som är uppvärmt.

Vi hoppas att alla har förståelse för våra anpassningar.

Vi vill särskilt uppmärksamma dig på detta:

Klä dig varmt! Temperaturen i en uppvärmd kyrka kommer att vara 17 grader.

Kyrkans Hus har en kyrksal på nedre plan där vi firar gudstjänster vissa helger för att undvika uppvärmning av en kyrka. Här kan vi även fira dop, vigsel och ha begravning.

Blentarps och Everlövs kyrkor värmer vi upp för begravningar och vissa helger för söndagsgudstjänster, dop och vigslar.

Sövde kyrka är vår största kyrka och därmed den dyraste att värma upp. Under perioden 1 november-30 april kommer vi därför endast att fira tredje advent där, då barnen går Lucia, och värma upp kyrkan för begravningar.

Julen firar vi från och med i år i en och samma kyrka, nämligen i Blentars kyrka.