Foto: Pastoratets eget foto

Församlingspedagog 100%

Vi söker en församlingspedagog för arbete med ungdomar i åldern 13-19 år. Konfirmandarbete, skolkontakter och ansvar för våra ungdomsgrupper utgör tjänstens hörnstenar. Vi har idag veckoläsning för konfirmander, utbildning för unga ledare, en stor ungdomsgrupp (KU) med ca 20 deltagare från åk 9 som träffas varje vecka och en mindre ungdomsgrupp för årskurs 5-7. Vi har också ett gott samarbete med högstadieskolan i Björklinge. I detta är du en nyckelspelare. På grund av tjänstens inriktning ingår tjänstgöring på kvällar och helger.

Pastoratet ligger två mil norr om Uppsala och består av tre församlingar med sammanlagt ca 5 000 tillhöriga. I tätorten Björklinge ligger församlingshemmet och våra expeditionslokaler.

Vi söker dig som:

• ser lagarbete som en självklarhet.
  • är utbildad församlingspedagog och självklart förankrad i kyrkans tro och liv.
  • har ett stort engagemang för ungdomar och deras livsfrågor.
  • har förmåga att undervisa om kristen tro i ord och handling.
  • har lätt för att skapa relationer, är välkomnande och inkluderande.
  • har förmåga att organisera och strukturera ditt arbete.
  • är kreativ, flexibel och samarbetsinriktad.

Körkort och tillgång till bil underlättar jobbet men är inte ett krav.

Ansökan innehållande CV med personligt brev skickas till: e-post Björklinge pastorat senast 24 juni 2021. Tillträdesdag 1 september 2021 eller enligt överenskommelse.

För ytterligare upplysningar om tjänsten kontakta:
Tf kyrkoherde Hanna Carlsten, 018-37 78 73
Kyrkorådets ordförande Cecilia Bernström, 070-636 61 91