FAQ

Här är svar på några av de vanligaste frågorna om konfirmation i Björkekärr församling.

Vilka leder konfirmandgrupperna?

Vi som jobbar med konfirmandgrupperna är:
Ragnar Olinder, präst
Jan Jidsten, församlingsassistent
Volontären - Kille eller tjej i 20-årsåldern som under ett år prövar på att jobba i kyrkan.
Faddrar - ett härligt gäng på drygt 10 pers mellan 15-19 år

Behöver jag tro på Gud?
Du behöver inte tro på Gud för bli konfirmand, men du behöver vara intresserad av att få veta mer om den kristna tron och tycka att det är roligt att prata om livets stora frågor.
Är detta något för mig?
Du kan alltid komma och testa några gånger hur det är, innan du bestämmer dig för om du ska fortsätta eller inte.
Måste jag vara medlem i kyrkan eller döpt för att konfirmeras?
Du behöver inte vara döpt för att bli konfirmand. Väljer du sedan att konfirmera dig kommer du att döpas innan konfirmationen. I nästan varje grupp finns ungdomar som inte är döpta, så det är inget ovanligt. Den som inte tillhör Svenska kyrkan är välkommen att delta i undervisningen. Vill du sedan bli konfirmerad så behöver du bli medlem.
Jag bor i en annan församling. Kan jag ändå konfirmeras i Björkekärrs församling?
Jajamensan!
Du kan välja vilken församling du vill. Det spelar ingen roll var du bor.
Vilka villkor gäller?
För att bli konfirmerad behöver du vara med de gånger vi träffas i kyrkan, när vi åker på läger samt ha varit med på ett antal gudstjänster. Ibland blir man sjuk eller missar någon gång och då kan man behöva ta igen det senare.