Begravning

Ett dödsfall väcker många tankar och känslor. Kyrkan finns till för samtal, stöd och hjälp.

Kontakt
Om du kontaktar en begravningsbyrå kan du få hjälp med anmälan om dödsfallet, samt bokning av kyrka, vaktmästare, präst och musiker.

Samtal
Prästen hör av sig för samtal. Du kan då fråga om allt du undrar över. Du får gärna berätta minnen från tiden tillsammans och annat som kan vara till hjälp för prästen att få en bild av den som avlidit.
Prästen eller församlingsmusikern kan hjälpa dig med psalm- och musikval till begravningsakten.
Församlingen inbjuder regelbundet till samtalgrupper om sorg.

Bokningscentral Öster
gbg.bokning.ost@svenskakyrkan.se
Hit ringer du eller mailar om du vill boka dop, vigsel eller begravning, eller har andra kyrkobokföringsärenden.