Läsecirkel

Höstterminen 2019 läser vi boken ”Rötter och vingar” att leva sannar, modigare och helare, av Göran Larsson

Vi träffas ca var tredje vecka under terminstid. I gruppen kommer vi överens om vilken bok vi vill läsa. Till varje gång vi träffas har vi läst ett antal sidor som vi sedan samtalar om. Det är intressant och spännande att få lyssna på hur andra har tolkat och funderat över texten. Tänkte vi likadant eller blev det helt andra infallsvinklar?

Välkommen att höra av dig om du är intresserad!

Gunilla Gottsäter, diakon
E-post: gunilla.gottsater@svenskakyrkan.se

Så här står det på bokens baksida.

Vi människor behöver leva med både rötter och vingar. Rötter för att kunna stå stadiga och starka. Vingar för att kunna leva helt och fullt och förverkliga våra vackraste drömmar. Många av oss känner att vi saknar det ena - och inte riktigt vågar det andra. Vi gömmer undan de vi verkligen är. Vi utvecklar strategier och spelar olika roller för att passa in, samtidigt som vi längtar efter att förverkliga oss själva.

Författaren Göran Larsson tar läsaren med på en personlig resa mot identitet, integritet och självkänsla. Det är aldrig försent att hitta sitt sanna jag. Det är aldrig försent att upptäcka sina rötter, veckla ut sina vingar och bli mer människa. Det finns hopp för alla som vill leva sannare, modigare och helare.
Göran Larsson är präst, psykoterapeut, författare och föreläsare.