Läsecirkel

Vårterminen 2019 läser vi boken ”Kärleken blev mitt vapen” av Soheila Fors

Vi träffas ca var tredje vecka under terminstid. I gruppen kommer vi överens om vilken bok vi vill läsa. Till varje gång vi träffas har vi läst ett antal sidor som vi sedan samtalar om. Det är intressant och spännande att få lyssna på hur andra har tolkat och funderat över texten. Tänkte vi likadant eller blev det helt andra infallsvinklar?

Välkommen att höra av dig om du är intresserad!

Gunilla Gottsäter, diakon
E-post: gunilla.gottsater@svenskakyrkan.se

Såhär står det på bokens baksida.

Det känns ibland som om jag levt i hundra år i nästan lika många liv: Som privilegierat barn till en emir. Som ständigt stridsberedd tonåring. Som lurad, nygift kvinna i en familj som hatade mig. Som sjukvårdsbiträde i Uppsala. Som misshandlad kvinna i Hedemora. Som entreprenör i Karlskoga med viljan att förbättra svenska invandrarkvinnors liv som drivkraft. Och sist men inte minst, som kurdisk prinsessa med Pippi som förebild.