COVID-19 OCH BJÄRKE FÖRSAMLING

Denna advent blir inte som den brukar. Nya ordningar gäller och det är klart att vi tillsammans måste göra vad vi kan för att coronapandemin inte skall få ytterligare livskraft genom det vi gör eller inte gör. Allt vi gör är för livets skull och i omsorg om våra medmänniskor och oss själva.

Det innebär att det blir förändringar i vår verksamhet.

1.       Vi finns tillgängliga för samtal på telefon eller digitalt

2.       Vi kan hjälpa till med att handla för dem som behöver det eller hämta mat för den som beställt på nätet.

3.       Vi gör en tipspromenad för dem som vill ha ett mål för sin promenad. Nu varje onsdag.

4.       Vi ställer in all gruppverksamhet i församlingen, bibelstudier, barngrupper, konfirmander……

5.       Vi spelar in gudstjänster och musikandakter och gör dem tillgängliga på Facebook och webben. Men vi har inga besökare annat än virtuella

6.       Vid förrättningar får det endast finnas högst 8 beslkare i kyrkan.

7.       Vid begravningar får det finnas högst 20 besökare. Om önskemål finns kan kyrkan vara öppen ytterligare tid för privata avsked.

8.       Andaktsrummet i församlingshemmet i Sollebrunn är öppet för enskild bön och andakt varje vardag 8-17.

Dessa ordningar gäller till dess att det beslutas om annat.

Rolf Wollert

kyrkoherde