Other languages with Google Translate

Planera din bibelläsning

Har du funderat på att läsa Bibeln utan att veta var och hur du ska börja? I kyrkoåret finns utvalda bibeltexter för varje vecka. Ett annat sätt är att utgå från Svenska kyrkans bibelläsningsplan, som tipsar om vilka delar av Bibeln du kan läsa varje dag.

Bibeln utifrån kyrkoåret

Utifrån berättelsen om Jesus liv, död och uppståndelse har kyrkan skapat en egen kalender som kallas för kyrkoåret. Varje helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter. Du kan läsa kommande helgdags bibeltexter här.

Du kan också ta stöd av Svenska kyrkans bibelläsningsplan (pdf). Den innehåller bibeltexter för alla dagar som inte är söndagar eller särskilda firningsdagar.