Other languages with Google Translate

Planera din bibelläsning med ett lektionarium

Har du funderat på att läsa bibeln utan att veta var och hur du ska börja? En bibelläsningsplan eller ett lektionarium som det också kallas, är en plan med tips på vilka delar av bibeln som du kan läsa varje dag, utifrån vilken dag på året det är.

Bibeln utifrån kyrkoåret

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse har kyrkan skapat en egen kalender som kallas för kyrkoåret. Varje helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter. Du kan läsa kommande helgdags bibeltexter här.

Om du vill läsa en eller flera bibeltexter varje dag finns en bibelläsningsplan som också följer kyrkoåret. Det är en pdf som du kan ladda ner nedan.

Varför en bibelläsningsplan?

Att läsa bibeln men hjälp av ett lektionarium kan vara enklare än om man läser från början till slut. Anledningen är att planen följer olika teman och på så sätt skapar en röd tråd som man kan följa. Dessutom är planen kopplat till kyrkoåret vilket gör att man kan koppla det man läser till exempelvis högtider och predikningar under gudstjänster.