Other languages with Google Translate

Planera din bibelläsning med ett lektionarium

Har du funderat på att läsa bibeln utan att veta var och hur du ska börja? En bibelläsningsplan eller ett lektionarium som det också kallas, är en plan med tips på vilka delar av bibeln som du kan läsa varje dag, utifrån vilken dag på året det är.

Bibeln utifrån kyrkoåret

Utifrån berättelsen om Jesu liv, död och uppståndelse har kyrkan skapat en egen kalender som kallas för kyrkoåret. Varje helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter. Du kan läsa kommande helgdags bibeltexter här.

Inget lektionarium för kyrkoåret 2018-2019

Vi håller på att se över hur vi ska erbjuda en bibelläsningsplan för kyrkoåret 2018-2019. För tillfället finns därför ingen plan. Välkommen att läsa bibeltexterna för kommande helgdag.