Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Berlin Besöks- och postadress: Schwedische Kirche, Landhausstrasse 26-28, DE-10717 Berlin Telefon: +49(30)8649590 E-post till Svenska kyrkan i Berlin

Ledig tjänst: Komminister till Berlin 100%

Senast den 8 juli 2018 vill vi ha din ansökan.

Om Svenska kyrkan i Berlin
Svenska Victoriaförsamlingen har funnits i Berlin 113 år. Under årens lopp har församlingen visat mod och civilkurage i Berlins omvälvande historia. I dagsläget tar församlingen emot omkring 80 000 besökare varje år. Kyrkan är en naturlig träff- och mötespunkt och gudstjänsten är det nav runt vilket veckans arbete snurrar. Verksamheten har ett diakonalt fokus som manifesteras i gruppverksamhet, men också av hem-, sjukhus- och fängelsebesök. Varje vecka besöks församlingen av gästande svenska grupper av olika slag.

Kyrkan har ett gott samarbete med svenska organisationer och företag, och är huvudman för Svenska Skolan i Berlin vilken har sin verksamhet i församlingens lokaler. Man driver också en deltidsförskola i kyrkan, vilket ger stor kontaktyta med barn och föräldrar.

Läs gärna mer om församlingen på www.svenskakyrkan.se/berlin

Vi söker nu en komminister som tillsammans med kyrkoherde, medarbetare och frivilliga vill utveckla Svenska kyrkans närvaro i Berlin.

Arbetsuppgifter
I tjänsten kommer du, utöver traditionella prästuppgifter såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar, att ha ansvar för församlingens diakonala verksamhet. Tillsammans med övrig personal kommer du också att leda församlingens konfirmandarbete, barnverksamhet samt gruppverksamhet i olika former. Emellanåt kommer du även att vikariera för kyrkoherden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som varit präst i minst 3 år, gärna med erfarenhet av arbete med barn och familj samt konfirmander. Du har arbetat i församling i Svenska kyrkan i Sverige eller i utlandet. Du är en utåtriktad person, ansvarstagande och initiativrik - med flexibilitet att rycka in där det behövs - samt vana att arbeta i team. Du har förmågan att kunna representera kyrkan i många olika sammanhang.

För tjänsten krävs körkort.

Övrigt
Eftersom samtliga anställda inom Svenska kyrkan i utlandet arbetar med barn och ungdomar kommer arbetsgivaren begära utdrag ur belastningsregistret av slutkandidaten. Sökande ska själv beställa utdraget via Polisens hemsida. Observera att handläggningstiden är ca 2 veckor. Anställning förutsätter också att hälsostatus möjliggör försäkring samt att myndigheter i Tyskland godkänner erforderliga tillstånd.

Tillträde
Tjänsten är en visstidsanställning om 100 % på tre till fem år med tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsterna lämnas av
Kyrkoherde Maria Scharffenberg +49 173 1923324

Fackliga representanter
Jonas Bodin, (KyrkA) Liselotte Rogberg, (Vision) och Susanna Henriksén (Jusek). Samtliga fackrepresentanter nås med fördel via mail.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och kopia på prästbrev. Senast den 8 juli 2018 vill vi ha din ansökan.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Svenska kyrkan i utlandet finns i 24 länder runt om i världen. Uppdraget är att finnas till för svenskar som befinner sig utanför Sveriges gräns. Vare sig man är ute på resa, arbetar eller bor utomlands behöver man ibland en fast punkt i tillvaron där man känner sig hemma och får tala sitt modersmål. En plats där man kan möta nya vänner och uppleva gemenskap och trygghet men också, inte minst viktigt, dela sorg och få stöd i svåra stunder. Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Personal och frivilliga besöker även svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser.