Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Berlin Besöks- och postadress: Schwedische Kirche, Landhausstrasse 26-28, DE-10717 Berlin Telefon: +49(30)8649590 E-post till Svenska kyrkan i Berlin

30 sept. Festgudstjänst för kyrkogemenskap

Svenska Victoriaförsamlingen och Katholische Kirchengemeinde der Alt-Katholiken in Berlin firar den 30 september kl 11:00 vår kyrkogemenskap med en Festgudstjänst. Celebranter: Biskop Thomas Petersson, Visby stift och biskop Matthias Ring, Bischof des "Katholischen Bistums der Alt-Katholiken in Deutschland" Kyrkokören medverkar under ledning av Claes Sandström.

Detta firar vi:
2016 undertecknades en överenskommelse om kyrkogemenskap mellan Svenska kyrkan och de Gammalkatolska kyrkorna av Utrechtunionen.
Överenskommelsen om kyrkogemenskap undertecknades av ärkebiskop Antje Jackelén och ärkebiskop Joris Vercammen från Utrecht. Det skedde under kyrkomötets avslutningsgudstjänst i Uppsala domkyrka och var ett resultat av flera års ekumenisk dialog där en genomgång av kyrkornas olika teologiska
ståndpunkter gåtts igenom.
– För både Svenska kyrkan och gammalkatolikerna är det ekumeniska arbetet en viktig del av vår identitet. Överenskommelsen är ett led i kyrkornas arbete med att hela såren från de många kyrkosplittringarna i historien och istället verka för kyrkans synliga enhet, säger ärkebiskop Antje.

Anlaß zum feiern: Seit November 2016 gibt es eine Kirchengemeinschaft der Schwedischen Kirche mit den Alt-Katholischen Kirchen der Utrechter Union.