Övernatta hos oss

Bo tryggt och trevligt i Berlin i församlingens fräscha rum. Det finns 18 sängplatser i gästhemmet.

I gästhemsavdelningen, som ligger en trappa upp (hiss) har vi fem fräscha och ljusa rum:
Fyra fyrbäddsrum med våningsängar, som kostar
sextio euro/natt om man är en eller två på rummet
åttio euro/natt om man är tre på rummet
hundra euro/natt om man är fyra personer på rummet.

Ett dubbelrum  som kostar sextio euro/natt.
Varje rum har självklart dusch och toalett. Man behöver inte dela rummet med andra resesällskap.
I caféet i bottenvåningen har man tillgång till WiFi.
Dessvärre har vi inte möjlighet att servera frukost.

Betalningen sker efter bokningsbekräftelse med en överföring senast en vecka innan till
Commerzbank
Schwedische Victoria-Gemeinde e.V.
IBAN  DE87100800000433350000
BIC  DRESDEFF100

Nordea
IBAN SE32 9500 0099 6034 0055 8700
BIC NDEASESS

eller kontant. Vi tar inte kort.
En bankautomat finns i närheten av kyrkan.

Lakan och handdukar ingår i priset.
Dusch och toalett finns på rummen.
Man kan komma söndag 10:00 - 13:00, måndag till fredag mellan kl 9.00 och 19.00 (det är ankomsttiden här som räknas, inte ankkomsttid i Berlin). Meddela gärna när ni kommer så att vi säkert har någon som tar emot.
I fyrabäddsrummen finns kylskåp, vattenkokare, muggar, fat och bestick.
Dubbelrummet har inget kylskåp etc.
I källaren ligger ett modernt och välutrustat kök som våra gäster kan använda.
I de närmaste omgivningarna ligger matställen, där man kan äta frukost.
Runt hörnet ligger en livsmedelsaffär som har öppet dygnet runt alla dagar utom söndag.
Maila eller eller ring för att kontrollera om det finns lediga rum och för att boka!

Kyrkan ligger mycket nära tunnelbanestationen Berliner Strasse.

Från flyplatsen Tegel tar det ungefär 30 minuter. Ta buss X9 (riktning S+U Zoologischer Garten) kliv av vid tunnelbanestationen U Jakob-Kaiser-Platz. Byt till tunnelbanelinje U7 (riktning U Rudow) och åk till hållplatsen Berliner Strasse.

Från flygplatsen Schönefeld tar det ungefär en timme. Ta buss X7 till tunnelbanestationen U Rudow. Byt till tunnelbanelinje U7 (riktning Rathaus Spandau) och åk till hållplatsen Berliner Strasse.

Från Berlin Hauptbahnhof tar man S-bahn till S+U Zoologischer Garten Bhf (Berlin).
Byt till U-bahn linje U9 (riktning S+U Rathaus Steglitz) och stig av vid Berliner Strasse.

Framme vid U7/U9 Berliner Strasse hittar du till kyrkan såhär:
Gå upp där det står Landhausstrasse.  När du kommer upp på gatuplanet ser du copyshopen Blueprint. Runda gathörnet och fortsätt förbi bilaffären MATRIX och den asiatiska livsmedelsaffären. Sväng höger in på Landhausstrasse vid lampaffären Bärliner Licht. Fortsätt en bit ner på gatan till husnummer 28, en vit entré med svängt glastak, med en svensk och en norsk flagga. Här är kyrkans ingång.

Den som kommer med bil, kan (i mån av plats) ställa den på församlingens parkeringsplats.
I Berlin finns en miljözon.
Miljözonen är den del av Berlin som ligger innanför den sk S-Bahnringen, och Svenska Victoriaförsamlingen tillhör den delen.
Det innebär att alla som kommer hit med bil eller buss måste skaffa en miljöplakett, en Umweltplakette.
Hur får man den? Läs här: Wo bekommt man eine Plakette und was kostet sie? Var får jag en plakett och vad kostar den?