Svenska kyrkan i Berlin

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Berlin Besöks- och postadress: Schwedische Kirche, Landhausstrasse 26-28, DE-10717 Berlin Telefon: +49(30)8649590 E-post till Svenska kyrkan i Berlin

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Volontärer sökes till Berlin!

augusti 2018 - juni 2019.


Två volontärer till Berlin


Lediga tjänster Svenska kyrkan i utlandet
Sista ansökningsdag: 2018-03-01

Svenska kyrkan i Berlin
2018 firar Victoriaförsamlingen i Berlin 115-år som svensk kyrka i Utlandet. Under årens lopp har församlingen varit en del av en omvälvande historia i Berlin. Idag kommer det ungefär 55.000 besökare till våra lokaler varje år. Här bedrivs en härlig mix av ”vanligt” församlingsarbete med allt från syförening, körer, ungdomsarbete och ett sprudlande gudstjänstliv. Dessutom tar vi varje vecka emot gästande grupper av olika slag.

Nu söker Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin volontärer, från september 2018 till och med juni 2019, med inriktning på köksarbete men även barn- och ungdomsarbete såsom: Ung i Berlin, Öppen förskola m.m.

Läs gärna mer om oss på www.svenskakyrkan.se/berlin.

Arbetsuppgifter
I volontärens arbete, 40 timmar i veckan, ingår mycket praktiskt arbete men även mängder av möten med församlingsbor, tillfälliga turister, studenter och au pairer. Volontärerna kommer, som övrig personal, också leda morgonböner och vara med i övrigt gudstjänstliv.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är social, flexibel och som kan arbeta lika bra självständigt som i grupp. Det är viktigt att du är initiativrik och ansvarsfull samt har en god kännedom om Svenska kyrkan. Som volontär behövs även erfarenhet av eget boende och det är ett krav att du har innehaft körkort i minst två år samt har en god körvana. Vi förutsätter också att du är medlem i svenska kyrkan.

Vi erbjuder
Ett volontärskap under 10 månader
Fritt boende i delad lägenhet
En ersättning på 500 euro per månad
Resa till och från Berlin vid början och avslut

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Kyrkoherde Maria Scharffenberg, telefon +49 173 192 33 24
Maria Scharffenberg

Är detta något för Dig?
Skriv en personlig ansökan om varför just du vill komma till oss och vad du vill och kan bidra med i Victoriaförsamlingen i Berlin. Skicka med ett foto på dig själv, CV och två referenser.

Skicka ansökan senast 2018-03-01 till
Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin
Landhausstrasse 26-28
107 17 Berlin
Tyskland

eller maila till Maria Scharffenberg

Märk kuvertet med 17/36 UTL

Intervjuer kommer att ske under försommaren.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.
Svenska kyrkan i utlandet finns i 24 länder runt om i världen. Uppdraget är att finnas till för svenskar som befinner sig utanför Sveriges gräns. Vare sig man är ute på resa, arbetar eller bor utomlands behöver man ibland en fast punkt i tillvaron där man känner sig hemma och får tala sitt modersmål. En plats där man kan möta nya vänner och uppleva gemenskap och trygghet men också, inte minst viktigt, dela sorg och få stöd i svåra stunder. Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Personal och frivilliga besöker även svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser.