Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Pilgrims walk for future

En pilgrimsvandring för klimatet. Från Vadstena till Glasgow. Planen är att vandringen ska starta i Vadstena under sommaren 2021 och vara framme i Glasgow lagom till klimatmötet i 1-12 november 2021. Här kan du läsa om hur det var när vandringen gick genom vårt pastorat.

Pilgrims walk for future

I början av augusti hade vi glädjen att välkomna pilgrimsvandrarna i klimatvandringen Pilgrims walk for futute i vårt pastorat. Pilgrimerna startade sin vandring i Vadstena 18 juli och kommer gå till klimatmötet i Glasgow som äger rum 31 oktober. Med sig har de en budkavle med en uppmaning till världens besluthavare och till oss alla att ta jordens klimatnödläge på allvar. Läs gärna budkavlens text här: https://walkforfuture.se/hem/budskap

 

Pilgrimerna vandrade genom vårt pastorat på Nydalaleden. De blev mottagna av församlingsrådet i Dörarp och blev bjudna på en fanastiskt god buffé där man verkligen tänkt till och använt bra och växtbaserade råvaror. Dagen efter var vi flera härifrån som vandrade med pilgrimerna vidare till Lagan innan de fortsatte sin vandring mot Ljungby. I Lagan serverade Ewa och Viveka en jättegod grönsakssoppa tillverkad på lokalproducerade grönsaker till alla vandrare. Vi önskar vandrarna allt gott och ber för deras fortsatta vandring och uppdrag! 

Pilgrimsvandringen Pilgrims for future uppmanar oss som kyrka och som privatpersoner att fundera på hur vi ännu mer kan röra oss mot en livsstil som är hållbar ut miljösynpunkt. Som biskop Fredrik uttryckte det i ett TV-reportage från vandringen så är vi skapade medskapare som har ett ansvar för den här världen och klimatet! 

Kanske vill du anta någon av pilgrims for futures utmaningar inom områdena mat, konsumtion, flyg-och bilresor? Följ länkenför vidare information! https://walkforfuture.se/skapa-en-egen-vandring/verktygsl-da/bra-utmaningar