En julstjärna.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Adventstid i Berga pastorat

Välkommen till våra gudstjänster/mässor och musikgudstjänster i adventstid. Den första advent startar Act:s julinsamling, mer information om insamlingen finner du på Act:s hemsida. Här finner du också information om Adventstiden.

Gudstjänster i adventstid

Välkommen att fira gudstjänster i advent i våra kyrkor.

Luciagudstjänst

Den 11 december kl 18:00 blir det återigen luciagudstjänst i Berga kyrka. Medverkande av barnkör tillsammans med Berga kyrkokör samt präst Jan-Åke Carlsson. Detta år gör vi en gemensam affisch tillsammans med Lagans golfklubb som också har aktivitet på gång söndagen den 11 december. Välkommen!

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

Julmarknad i Tannåker

Den 3 december, kl 13:30-16:30 är du återigen välkommen till julmarknad i Tannåkers församlingshem. Kl 17:00 blir det advent och julmusik i Tannåkers kyrka.

Dagledigträffar

Bolmsös, Tannåkers, Dörarps och Vittaryds församlingar bjuder in till dagledigträffar. På denna sidan kan läsa mera kring platser, tider och gäster... Välkommen!

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Musikgudstjänster

Söndag den 26 februari kl 16:00 är det musikgudstjänst i Bolmsö kyrka. Välkommen!