Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Musik i Mariakyrkan

Det bjuds på mycket musik i våra kyrkor.

 

Lördag 29 juni kl. 12.00           
”Glädjen av varandras sällskap”

Administratörerna från Dunkerska resp. Konserthuset i Helsingborg kastar sig gärna ut i musikens virvlar så fort tillfälle bjuds. Tidigare i år har de gjort Maria-sånger med Båstads kyrkokör, men här utforskar spännande duo- och triolåtar ur olika genrer. Maria Lafveskans äger en ljuvlig sopranröst och Kathrin Grube är lika duktig hon fast på violin. Andreas Lindgren ansluter som tredje medlem när så önskas.

Onsdag 3 juli kl. 20.00               
”Vi sjunger sommarens pärlor” med Åsa Jinder

En av våra mest folkkära och välmeriterade artister.
I sitt program blandar hon ett antal allsånger med sin egen fantastiska repertoar. Kom och möt sommaren med Åsa och pianisten Peter Nilsbo i
”En vänlig grönskas rika dräkt”!

Biljettpris: Vuxna 225 kr., barn och ungdomar gratis
Förköp i Bjäre Bokhandel, tel. 0431-700 01.

Lördag 6 juli kl. 12.00               
Marimba och flygel med Duo Sera

Två andra vänner är Benjamin Sandberg och Anna Brolin, studerade vid
Det kongelige musikkonservatorium i Köpenhamn resp. vid Musikhögskolan i Göteborg. Båda är flinka på sina instrument, Benjamin på marimba, och Sara på flygel, och tillsammans kommer de att bjuda oss den enastående vackra Emmanuel Sejournes marimba concert. Och som bonus ett uruppförande av musik av Nino Håkansson, speciellt skrivet för Duo Sera.

Onsdag 10 juli kl. 20.00
”Musik och lyrik”

Kvällens gästartister är minst sagt välkända men på olika planhalvor.
Magnus Johansson, med sitt försilvrade instrument, räknas som vårt lands bäste trumpetare inom populärmusikgenren, men han behärskar även den klassiska sidan. Ni har sett honom i åtskilliga Diggilo-turnéer och julkonserter i närliggande kyrkor. Och vem har kunnat undgå estradören Björn Ranelid?? Ofta sedd författare och lyriker med rapp tunga och med hisnande perspektiv i sina texter.
Kyrkans organist Andreas Lindgren ackompanjerar.

Biljettpris: Vuxna 225 kr., barn och ungdomar gratis
Förköp i Bjäre Bokhandel, tel. 0431-700 01

Lördag 13 juli kl. 12.00
”Les Rivaux- rivalerna”

Detta är berättelsen om en ökänd musikalisk rivalitet vid solkungen Ludvig den fjortondes hov i Versailles. Den stod mellan den äldre mästaren Marin Marais och den unga virtuosen Antoiune Forqueray. Rivaliteten producerade musik av en så innerlig, intensiv och sirlig karaktär att den helt saknar motstycke i musikhistorien. Duo Gauche! är en barocktrio som består av Samuel Runsteen och Marcus Strand, två av Sveriges bästa unga barockmusiker.

Onsdag 17 juli kl. 20.00
Sommarkonsert

Detta årets tredje sommarkonsert blir en fullkomligt magisk kväll då Sveriges och Europas bäste trombonist Nils Landgren gör ett unikt nerslag i Båstad med sin röda trombon. Han backas upp av den lysande trion Martin Berggren Trio med Martin själv på flygel, David Andersson på bas och Andreas Baw på trummor. Konsert i världsklass i lilla Båstad kan utlovas.

Biljettpris: Olika prisklasser beroende hur bra men vill se. 350 kr.(fri sikt) 300 kr.(skymd sikt men tv-skärmar finns) eller 250 kr.(lyssnarplats).

Förköp på www.nortic.se eller www.martinberggren.se samt ett begränsat antal i Bjäre Bokhandel, tel. 0431-700 01.

Lördag 22 juli kl. 12.00
”Sagolikt”

Sagolikt är en romansafton, här förvandlad till middagsmusik., som hämtar inspiration från Elsa Beskows underbara sagovärld. Genom valet av romanser
och pianostycken, högläsning och av 15 fotograferade originalmålningar från
Elsa Beskows sagor får publiken njuta av en resa i sagornas förlovade värld.
Josefine Andersson och Daniel Beskow(släkt i rakt nedstigande led till Elsa) inledde sitt samarbete för fem år sedan och bildade duon Nordic Light duo.
Båda delar samma glödande kärlek till den nordiska/europeiska sångskatten.

Tisdag 23 juli kl. 20.00
”Sång och samtal”

Onsdagskvällarna avslutas med ett tisdagsmöte mellan Peter Hallström,
låtskrivare och textförfattare, kanske mest känd för allmänheten med texten till ”Håll mitt hjärta”, och Bjäres egen underbara sångfågel Carolina Söderman.
Nog kommer det att slå gnistor i duetterna! I husbandet hittar man Janne Andersson på bas och slagverk, samt Andreas Lindgren på orgel.
Biljettpris: 150 kr, barn och ungdomar gratis
Förköp: Inget förköp, alla biljetter säljes från kl. 19.00 i vapenhuset

Lördag 27 juli kl. 12.00
”Svalkande sommarjazz”

Anna Pauline Andersson, ofta sedd och alltid lika uppskattad jazzsångerska gästar åter Mariakyrkan med svängig middagsmusik. Medmusikanter denna gång är den stencoole Ulf Bejstam på saxar, den snabbfingrade David Andersson på kontrabas (se även 17/7) samt huspianisten Andreas Lindgren.

Lördag 24 augusti  kl. 18.00 
”Sensommartoner i vapenhuset”

De härliga musikerna Carolina Söderman, med röst och piano, och Janne Andersson, med bas och diverse annat, tar plats i Mariakyrkans vapenhus
och Andreas Lindgren bänkar sig på läktaren i sällskap med de gamla
orgelpiporna från 1792.