Other languages with Google Translate

Musik i Mariakyrkan

Det bjuds på mycket musik i våra kyrkor.

Lördag 24 augusti  kl. 18.00
”Sensommartoner i vapenhuset”

De härliga musikerna Carolina Söderman, med röst och piano, och Janne Andersson, med bas och diverse annat, tar plats i Mariakyrkans vapenhus.
Andreas Lindgren bänkar sig på läktaren i sällskap med den ärevördiga
Ekengren-orgeln från 1792.

Lördagen den 7 september kl. 18.00

Musik vid helgsmål med härlig musik av nya och gamla mästare för flöjt och cembalo. Duons namn är Duo Sanssouci från Tyskland. Flöjtisten Sohee Oh kommer ursprungligen från Sydkorea och är numera en känd instrumentalist i sitt nya hemland. Hans-Jürgen Thoma, cembalist, pianist och kompositör påbörjade redan under studietiden i Mannheim sin omfattande konsertverksamhet i Europa, Västafrika och USA. Det har blivit nära 2.000 konserter jämte skiv- och CD-Inspelningar. Cembalon han turnerar med är en kopia av en känd barockcembalo.

Lördagen den 21 september kl. 18.00
Tillsammans

Sångensemblen Mumma, som består av åtta sångare från Halmstad, firade tidigare i år sitt 20-årsjubileum. Under sina 20 år har gruppen satt upp flera sceniska föreställningar, t. ex. Sånger från ett badrum, String of pearls och Från skare till slask samt även medverkat vid stora arrangemang i Halmstad som Panta Rei och Tall Ships Races. Mumma har bjudit in lokala körer i Mumma med vänner och lekt med ord och musik i Melodikryss med Mumma. Framför allt är Mumma en a capellagrupp, men har många gånger arbetet med olika instrumentalister.

Det är med stor glädje som Mumma nu gästar Mariakyrkan i Båstad med sitt program TILLSAMMANS. Det utlovas både äldre och rykande färsk repertoar med såväl visa som pop som klassiska tongångar. Mumma ser fram emot att fortsätta samarbetet med pianist Andreas Lindgren, nu tredje gången gillt och för Andreas på hemmaplan i Mariakyrkan.

Lördagen den 5 oktober kl. 18.00
Tidig musik

Oktober månads musik vid helgsmål i Mariakyrkan bjuder på gruppen Cantilena con flauti, en ensemble som sjunger och spelar tidig musik, framför allt från 1500- och 1600-talen. Gruppen har funnits i olika konstellationer sedan 1988. Ensemblen har tio medlemmar, de flesta från trakten kring Ängelholm, och förutom sång spelar man på instrumenten viola da gamba, luta och blockflöjter i olika storlekar. Programmet innehåller musik av bl. a. John Dowland, Thomas Morley, Michael Praetorius och Heinrich Isaac.

Söndagen den 6 oktober kl. 10.00
”Deutsche Messe”

Medverkan i mässan i Mariakyrkan av kören Old Singers från Viken och med vår församlings mycket uppskattade förutvarande organist Leif Ahlberg som körledare. Vi får lyssna till den Tyska mässan, kompositör Franz Schubert, vilken består av sex satser: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Agnus dei och Fader vår.

Kollekt till dagens kollektändamål.

Söndagen den 20 oktober kl. 18.00
”I Änglars närvaro”

Kör, solister och musiker hyllar alla våra änglar med toner från pop och folkvisa till gospel.
Medverkande är Båstads kyrkokör och musikerna Petra Brodén, gitarr, nyckelharpa, dragspel och djembe, samt Ingrid och Mats Savbrant på sång, gitarr/elbas.

Kollekt till dagens kollektändamål.

Söndagen den 2 november kl. 10.00
Mässa i Mariakyrkan på Alla helgons dag.

Sångensemblen Les Cœurs sjunger himmelska sånger.

Söndagen den 3 november kl. 16.00
Söndagen efter Alla helgons dag- alla själars dag

Minnesgudstjänst i Mariakyrkan i Båstad för de församlingsbor som avlidit under året. Medverkar gör Båstads kyrkokör och sångsolisten Sophie Måård.

Lördagen den 16 november kl. 18.00
Swing i novembermörkret

Musik vid helgsmål med de rutinerade musikerna i Filip Curton Band. Bandet är sedan 26 år lokalt förankrat i nordvästra Skåne, musiken är huvudsakligen lättlyssnad swingmusik ur the American Songbook. men även repertoar av vår svenska storstjärna Lars Gullin finns representerad. I bandet hittar man såväl rutinerade solister som goda sångare: Mats Hermansson, tenorsax, Anders Thomasson, altsax, Lars Aghammar, barytonsax, KG Lidén, trumpet och sång, Rickard Theander, trombon, Christer Lindström Schöld, piano, Jan Jansson, gitarr och sång, Torsten Ehrner, kontrabas, och Ulf Åkerberg, trummor.

Lördagen den 30 november kl. 13-16
“En stjärna i advent”

Välkomna till ett inbjudande julmarknadscafé i Församlingsgården vid Mariatorget!
Båstads kyrkokör står för värdskapet, sjunger glada advents- och julsånger, säljer lotter och serverar kaffe och bakverk. Tomtekvartetten med Niclas, Andreas, Karin och Per jazzar loss.

Söndagen den 1 december kl. 11.00
”Bereden väg för Herran”

Välkomna till Mariakyrkan med kör och trumpeter och härlig hosiannasång!
Nu sparkar vi igång det nya kyrkoåret!