Fyra unga vuxna ler och tittar mot kameran.
Foto: Anders Tukler/Ikon

Barn- och ungdomsverksamhet

Församlingar runt om i landet erbjuder allt ifrån öppen förskola till sommaraktiviteter, körverksamhet, spädbarnsmassage, babysång, scouter, tjejgrupper, föräldrakaféer och mycket annat.

Alla är välkomna till kyrkan

Du och ditt barn eller din ungdom behöver inte vara medlemmar i Svenska kyrkan, eller kristna, för att delta i Svenska kyrkans verksamhet. Men öppna förskolan eller tonårsgruppen i församlingen kan vara ett sätt för din familj att möta kristen tro och fundera på om det är något för er.

Mötesplats för barn och föräldrar

Välkommen på familjegudstjänster och söndagsskola. Många församlingar har också barnkörer och barngrupper och öppen verksamhet för föräldralediga med barn.

Mötesplats för ungdomar

Konfirmation, läger, ungdomskafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på mötesplatser för ungdomar. För den som går och bär på något tungt finns präster med tystnadsplikt att tala med.

Den som är ung och vill engagera sig för en rättvisare värld kan arbeta med internationellt arbete i församlingen eller söka till utbytesprogram.
Åk på utbyte och bli volontär

Dop och konfirmation

Vill du döpa ditt barn? Välkommen! Det går bra att döpas oavsett ålder.
Läs om dopet

Funderar din tonåring på konfirmation? Året då man fyller 14 år bjuder församlingen in till konfirmation men det finns ibland även grupper för äldre ungdomar – och för vuxna.
Läs om konfirmation

Kontakta din församling

Ta kontakt med en församling nära dig för att se vilka mötesplatser som finns för barn, ungdomar och föräldrar.

Hitta din församling
Tre ungdomar vilar sig en stund från basketspelandet.

Svenska Kyrkans Unga

Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro.

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

Flera barn samlade kring en enkel orgel de bygger själva.

Orgeln – kulturarvet som kan bli barnens väg in i musiken

Orgeln är världens största musikinstrument och runt om i Sverige finns 3 400 unika orglar. Svenska kyrkan vill öka intresset för yrket kyrkomusiker, för kyrkorgeln och för orgelmusik, bland annat genom orgelsagor och orgelundervisning för barn.