Fyra unga vuxna ler och tittar mot kameran.
Foto: Anders Tukler/Ikon

Barn- och ungdomsverksamhet

Församlingar runt om i landet erbjuder allt ifrån öppen förskola till sommaraktiviteter, körverksamhet, spädbarnsmassage, babysång, scouter, tjejgrupper, föräldrakaféer och mycket annat.

Alla är välkomna till kyrkan

Du och ditt barn eller din ungdom behöver inte vara medlemmar i Svenska kyrkan, eller kristna, för att delta i Svenska kyrkans verksamhet. Men öppna förskolan eller tonårsgruppen i församlingen kan vara ett sätt för din familj att möta kristen tro och fundera på om det är något för er. 

mötesplats för barn och föräldrar

Välkommen på familjegudstjänster och söndagsskola. Många församlingar har också barnkörer och barngrupper och öppen verksamhet för föräldralediga med barn. 

Mötesplats för ungdomar

Konfirmation, läger, ungdomskafé, samtalskvällar och musikverksamhet är några exempel på mötesplatser för ungdomar. För den som går och bär på något tungt finns präster med tystnadsplikt att tala med.

Den som är ung och vill engagera sig för en rättvisare värld kan arbeta med internationellt arbete i församlingen eller söka till utbytesprogram.   
Åk på utbyte och bli volontär.

Dop och konfirmation

Vill du döpa ditt barn? Välkommen! Det går bra att döpas oavsett ålder.
Läs om dopet.

Funderar din tonåring på konfirmation? Året då man fyller 14 år bjuder församlingen in till konfirmation men det finns ibland även grupper för äldre ungdomar – och för vuxna.
Läs om konfirmation.

Kontakta din församling 

Ta kontakt med en församling nära dig för att se vilka mötesplatser som finns för barn, ungdomar och föräldrar.

Sommaraktiviteter

Under sommaren händer det mycket i våra kyrkor. 

Sommarmusik

Varför inte gå på sommarmässa eller musikgudstjänst?  Eller lyssna på någon av sommarens konserter. Läs mer på sidan om sommarmusik 

Sommarläger

Under hela sommaren arrangeras det läger för barn och familjer runt om i landets församlingar. Alla läger är lite olika, så titta på hur det ser ut hos just din församling eller gå in på vår gemensamma sida Sommarläger med mer information om just sommarläger

Sommarkyrkan

Kyrkobyggnaderna tillhör oss alla och de berättar om kristen tro, men också om landets och den lokala platsens historia. Under sommaren håller många kyrkor extra öppet för den som vill upptäcka kulturarvet, gå på gudstjänst, andakt, konsert, utställning eller något annat arrangemang. Vill du veta mer så finns mer information på sidan om sommarkyrkan.