Foto: Jonas Tobin/IKON

Söndagsskola i Backa kyrka

Under våren gör söndagsskolan uppehåll. I kyrkan finns en korg med barnens agenda - en kort presentation av söndagens tema med en bild som kan färgläggas.

Söndagsskolan i Backa kyrka tar ledigt under våren

Vi har kyrkpåsar vid psalmbokshyllan och en korg på kyrktorget med pyssel kring söndagens tema. I ”glasrummet” finns leksaker och möjlighet att lyssna till gudstjänsten.

Här får barnen möta söndagens budskap på sina villkor. Vi inleder i kyrkan men efter "Dagens bön" går barnen tillsammans med ledaren till söndagsskolan. Efter en trekvart kommer alla barn tillbaka till gudstjänsten och kan avsluta den tillsammans med sina föräldrar.

Under jul- och sommarlov  har vi ingen vanlig söndagsskola. Då kan en förälder gärna ordna en spontan barnsamling under predikan. Det finns ett enkelt program till hjälp i söndagsskolerummet bakom orgeln.