Foto: Elisabeth Ljungberg

Öppna förskolan Nyckelpigan i Glöstorpskyrkan

Vi har öppet tisdagar 9.00-12.00 och torsdagar 13.00-15.30. Vi leker, skapar och sjunger tillsammans, Gemenskap för både liten och stor.

Plats: Glöstorpskyrkan

Dag/tid: Tisdagar 9.00-12.00 och torsdagar 13.00-15.30

Terminstart HT 2021: Tisdag den 24 augusti

Vi leker, skapar och sjunger tillsammans, Gemenskap för både liten och stor.

Välkommen till Öppna förskolan Nyckelpigan i Glöstorpskyrkan

På Nyckelpigan finns material som lockar till kreativitet, skapande och lek.
Här kan både små och stora trivas och hitta vänner. Vi har en lek-del med samlingsmatta, spegel med barr, litet lekhus byggleksaker och familjehörna. På samligsmattan har vi sångsamlig där vi sjunger och lär oss ramsor tillsammans.
Den andra delen är en ateljé-del med väggstaffli vid fönster, fönsterbord och ett större bord där både barn och vuxna kan sitta vid t ex fika. Vi har färger, papper, lera, canvastavlor, pärlor och annat kreativt material samt förslag på vad man kan göra för den som vill pyssla. Ett lågt större bord med tillhörande stolar får plats i ateljédelen samt en micro där man kan värma mat.
I ett vitrinskåp ryms ett bokbord med diverse saker till försäljning via swish. Barnbönbok, vykort, änglar, armband, magneter och glasunderlägg mm. Kanske kan man köpa en doppresent eller något till sig själv?

Så vilda!

Nyckelpigan är med i projektet Så vilda! som anordnas av Botaniska trädgården i Göteborg. Över 3 000 förskole- och skolbarn är med i projektet som går ut på att man sår en äng tillsammans och följer hur växterna utvecklas och hur insekter och fjärilar besöker växterna för att samla pollen. Man får fröer till en blomsteräng. Blommorna som man sår har betydelse för flera olika insekter som har inverkan på den biologiska mångfalden. Ett litet steg på vägen mot en hållbar utveckling.

Läs mer om Så vilda!

Foto: Gustaf Hellsing /Ikon