Om Bäckebols kyrksal

Bäckebols kyrksal finns mitt ibland det myllrande folklivet vid Selma Lagerlöfs torg. Hit har människor sammanstrålat för att fira gudstjänst eller delta i en omfattande verksamhet sedan starten 1971.

Det var Trettondedag jul år 1971 som Bäckebols kyrksal invigdes, och sedan dess har här firats gudstjänst varje söndag. Mellan 1971 och 1995 fungerade Bäckebol som distriktskyrka till Backa församling, för att därefter ha egen församlingsstatus.

Från 2010 är Bäckebol åter del av en gemensam församlingsenhet tillsammans med kyrkorna i stadsdelen Backa.  Befolkningen i Bäckebol är drygt 9 000 invånare och har en stadig tillväxt.

Kyrksalens placering gör den perfekt för alla olika sammanhang där vi får mötas. Här ryms ung och gammal, nybörjare och proffs, sångglada och handarbetande. I Bäckbols kyrksals lokaler finns även ett litet diakonikafé där man har möjlighet att umgås, boka tid för samtal med diakon eller ta sig en billig fika.

Gemenskapen i kyrksalen är viktig för oss. I Backa församling vill vi att alla ska känna sig välkomna precis som man är, och vilken lokal man än är i av alla våra kyrkor och församlingshem. Därför uppskattar vi att man är just sig själv, och vi inbjuder alla att visa sina styrkor och svagheter precis där man är i livet. Vi är ju här för varandras skull, och Guds kärlek får flöda genom oss.

Är Du nyfiken på våra verksamheter? Vill Du vara med i vår gemenskap? Läs då mer genom länkarna till vänster, eller slå oss en signal så berättar vi gärna mer!