Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Backa pastorat Besöksadress: Backa Kyrkogata 6-8, 42258 Göteborg Postadress: Box 4044, 42204 Hisings Backa Telefon:+46(31)179800 E-post till Backa pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Integration

Integration är att berika varandra. Alla har något att ge. Vid språkcafé, gudstjänst, olika mötesplatser och i vardagens möten.

Idag bjuder vi in till språkcafé på torsdagar kl 14 i Bäckebols kyrksal (nära boendet på Akkas gata) och på onsdagar kl 15 på Hökälla i Lillhagenområdet, nära vandrarhemmet Dalagärde där det bor många flyktingar. Vi vill välkomna de boende till Sverige, bygga relationer samt träna svenska.

Som församlingar vill vi även arbeta för att våra gudstjänster och vår övriga verksamhet skall vara integrerande och att fler med olika bakgrund finner sin plats i våra församlingar. Om det är något mer vi kan göra eller behöver tänka på, så kontakta gärna Carl-Henrik Karlsson som är ansvarig för integrationsarbetet.

Språkcafé
Tränar svenska. Bild: Kikki Mårtensson

Backa församling har arbetat med människor på flykt mer eller mindre intensivt i olika omgångar sedan 1980-talet. Det nuvarande arbetet med nyanlända/asylsökande tog sin början 2014. Då öppnades ett ankomstboende för nyanlända på Dalagärde vandrarhem i Lillhagenområdet, och ett spontant engagemang påbörjades. Sedan 2016 drivs det i projektform.

För att kunna möta behovet hos våra nyanlända, så behöver vi vara fler på våra språkcaféer. Inga förkunskaper krävs, men ett klart plus är att man vill lära känna nyanlända och en vilja att de skall få en så god start i Sverige som möjligt. Oavsett om du vill engagera dig eller inte är du varmt välkommen på våra integrationsmöten.

  • Integrationsmöte måndag 5/11 kl 14-15.30, Hökälla
  • Integrationsmöte måndag 14/1 kl 17-19, Bäckebols kyrksal
  •  Integrationsmöte måndag 11/3 kl 14-15.30, Hökälla
  •  Integrationsmöte måndag 20/5 kl 17-19, Bäckebols kyrksal
  •  Integrationsmöte måndag 9/9 kl 14-15.30, Hökälla

Carl-Henrik Karlsson

Backa pastorat

Församlingspedagog, distrikt Selma