Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa

Kontakt

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa Besöksadress: Scandinavian Church, Skandinaviska kyrkan, CY-5343 Ayia Napa Postadress: P.O. Box 30421, CY-5343 Ayia Napa Telefon: +357(23)722798 E-post till Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ett välsignat bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet.

Svenska och norska kyrkan har inte vigselrätt på Cypern. Däremot kan prästen ge kyrklig välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap.

Många par väljer kyrklig välsignelse i Ayia Napa.
I regel har paren ingått borgerlig vigsel i Norden eller på kommunhuset i Ayia Napa, och därefter fått kyrkans välsignelse över sitt äktenskap. Det är samma ritual som en vigsel med undantag av den juridiska delen. Välsignelsen äger rum i kyrkans kapell eller utanför St. Andreas kapell, vid Nissi Bay i Ayia Napa.

Ceremonin, som äger rum i kyrkans kapell, är i stort sett densamma som används vid kyrklig vigsel. Det är vanligt att man viger sig borgerligt hemma, på flygplatsen eller i kommunhuset i Ayia Napa (där tillkommer en kostnad).

För att boka tid för välsignelse kontakta oss per email: Svenska kyrkan i Ayia Napa
eller på tel. (+357) 23 722 798.

Bröllop
Bild: Alex & Martin /IKON

Kom ihåg att ta med:

• Pass.

• Vigsel-eller partnerskapsbevis.

• Blankett för kyrklig välsignelse, beställs i hemförsamlingen.

Avgiften, som bidrar till kyrkans verksamhet, är 300 euro för kyrklig välsignelse.

På grund av värmen brukar tiden sen eftermiddag passa bäst för välsignelser, innan solnedgången.

Telefonnummer till kommunhuset i Ayia Napa: (+357) 23 816309
email: weddings@agianapa.org.cy