Psalmer på gränsen

Annandag påsk, måndag den 17 april är Axbergs församling värd  för ett unikt evenemang.

Vi bjuder in till en psalmsångsgudstjänst som lämpligt nog kallas ”Psalmer på gränsen”.

Vi tillhör ju Strängnäs stift, men har en geografisk närhet såväl till Västerås stift som Karlstad stift.

Denna insikt ledde till tanken att nu under Lutheråret göra en gemensam satsning över stiftsgränserna.

Från början var idén något mer omfattande, med tankar på workshops, studiecirklar m.m. i ramen av Svenska kyrkans stora projekt ”Dela tro, dela liv”.

Efter att ha legat i träda ett tag togs idén upp av kyrkoherden i Nora, Britta Landin.

Hon samlade en grupp med representanter från alla tre stiften, från vårt håll Tomas Rådehed och Matts Norman.

Det kokade så småningom ner till en betydligt enklare, men inte desto mindre innehållsrik ide´, att göra en psalmssångsgudstjänst, med en gemensam kör från alla tre stiften, och medverkan från alla tre biskoparna, vår Johan Dalman, samt Mikael Mogren från Västerås och Sören Dalevi från Karlstad. De kommer att tala med inspiration från såväl psalmerna som utifrån Martin Luthers betydelse.

Gudstjänsten börjar kl. 16, vill man vara med och sjunga i kören får man bege sig till kyrkan kl. 13.00

En brassensemble medverkar också.

Varmt välkomna till kyrkan annandag påsk, det kommer att bli en väldigt fin upplevelse, det är vi övertygade om.

Matts Norman