Pilgrimsresa i norra Närke

Lördag 6 april 10.00–17.30

Program:

10.00 Start och samling i Närkes Kils kyrka där konservatorn Gabor Pasztor talar om de unika kalkmålningarna från mitten av 1200-talet. Vi går upp på vinden och ser dem och de kvarlämnade delarna av korets kryssvalv.
11.15 Buss till Svalnäs vid sjön Tysslingen. Vi intar en lunch vid raststugan, pastoratet bjuder. Spanar efter sångsvanar.
13.00 Bussen fortsätter till Tysslinge kyrka för en andakt. Vi fortsätter till
Tysslinge församlingshem där Michael Hällzon visar oss ikonmålningar.
14.10 Vi vandrar drygt 6 km till Vintrosa kyrka, eller om du hellre vill går det att åka buss. I kyrkan får vi se Gabors altartavla, avslutar med kaffe i Vintrosa församlingshem.
17.00 Bussen går tillbaka, vi beräknas vara i Närkes Kil 17.30.

Välkommen med!

Anmälan senast 22 mars på telefon 019–30 80 40 (vard 09-12). Ingen kostnad för dagen. Vill du undersöka terrängen innan är vandringen en del av Katarinaledens förlängning, etapp F2.

Simon Richardson, Lennart Wiklund och Kjell Möller

Simon Richardson