Byggstart för Lillåns nya församlingshem!

Efter fem års planering har Axbergs församling äntligen satt spaden i jorden. 4 september samlades arkitekter, personal, förtroendevalda och representanter från byggföretaget Brixly på tomten söder om kyrkan.

Det började med att man ville byta ut de slitna heltäckningsmattorna i samlingssalen och slutade med en nybyggnation av församlingshem och expedition.

I sitt tal vid byggstarten sa kyrkoherde Tomas Rådehed:

– Visionen är att det här ska bli en mötesplats för hela bygden. Vi vill ha ett församlingshem där vi möts av liv. Barnen ska inte ner i källaren utan vara synliga! Även personalen ska vara synlig och jag hoppas att vi ska få se många nya ansikten här!

Byggnaden ska rymma allt från Öppen förskola, körsång och soppluncher till expedition och café.

Efter musik och spadtag bjöds det på smörgåstårta. Om allt går som beräknat står huset klart första advent 2021.

Björn Ingemarsson (ordf kyrkorådet), Rolf Gustafsson (ordf fastighetsutskottet, Marianne Kangro (ordf församlinsrådet), Tomas Rådehed (kyrkoherde), Kerstin Åkerstedt (Arkitektur och byggnadsvård ), Ansvarig från byggföretaget Brixly, Klara Kohls (Arkitektur och byggnadsvård ) och Börje Lindström (Arkitektur och byggnadsvård)