Anpassat program

I sommar firar vi gudstjänster, arrangerar konserter, förrättar dop, vigslar och begravningar. För alla sammankomster gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer med bland annat max 50 personers närvaro.

Vi finns här för dig

Det är naturligt att bli orolig i tider som dessa, man kan känna sig ensam och behöva praktisk hjälp. Präster och diakoner finns tillgängliga för samtal, likaså erbjuder vi promenadprat om du hellre vill samtala i rörelse. Tveka inte att höra av dig!

DETTA GÄLLER FÖR VÅRA gudstjänster

- Välkommen du som känner dig helt frisk.
- Vi håller avstånd till andra och undviker handslag
- Vi firar inte nattvard.
- Vi är extra noga med handhygienen och tvättar oss ofta med tvål och vatten. Vi tillhandahåller även handsprit.

VI BER DIG ATT STANNA HEMMA
- Om du känner dig sjuk eller har förkylnings- eller influensasymtom. Se  vad som gäller här (Folkhälsomyndighetens hemsida)
- Om du hör till en riskgrupp, till exempel är över 70 år.

BEHÖVER DU RÅD ELLER HJÄLP?

Är du sjuk ska du kontakta sjukvården. Om du känner oro kan du vända dig till oss, kontaktuppgifter till våra präster och diakoner finns nedan.

Du kan även ringa jourhavande präst eller kontakta svenska kyrkans chatt på nätet. Jourhavande präst har öppet varje kväll/natt 17.00-08.00. Du ringer 112 och ber om att bli kopplad. Samtalet är kostnadsfritt.

Har du frågor kring Coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten, telefon 113 13.

Tomas Rådehed

Erik Lindstrand